Skorpió horoszkóp (október 23. - november 21.)

Eleme: víz

Bolygója: Mars és a Plútó

Színe: kék

Köve: gránát (hasznos kövei: rubin, opál, rodonit, karneol, mohaachát, topáz)

A Skorpiók lendületesek, lehengerlők, kitartóak és szenvedélyesek. Nagy jó emberismerők, s ennek köszönhetően, szinte mindenkivel megtalálják a közös hangot. Elveikhez azonban a végsőkig ragaszkodnak, s, ha valakivel ellentmondásba ütköznek, képtelenek a kompromisszumra. Ha csalódás, vagy kudarc éri őket, elképesztően gyorsan képesek magukat regenerálni, és új életet kezdeni. Erős, hipnotikus személyiségek, de valójában a szívük aranyból van.

Mindennel szeretnek kísérletezni, kalandvágyók, izgatja minden olyan őket, ami titokzatos, rejtélyes. Mindemellett számukra a legmeghatározóbb, a vidámság és a pozitív életfelfogás. A leg kétségbe ejtőbb helyzetbe is képesek meglátni és kihasználni az előnyöket. Teherbírásuk is óriási, szívesen kezdenek nagyszabású munkálatokba, még a lehetetlen sem tántorítja el őket. Ennek köszönhetően, olyan dolgokat is végigvisznek, amit más már rég feladott volna. Talán ezért is gyakran találunk közöttük neves kutatókat, felfedezőket, hadvezéreket.

Ők az igazi hódítók! Nincs még egy olyan jegy, amelyiknek ennyire meghatározó lenne az szexualitás. A szerelemben rendkívüli módon szenvedélyesek, ösztönösen és mélyen élnek meg minden együtt töltött pillanatot. A hűség és a nyugodt életkörülmények azonban nem mindig az erősségük, ezért csak akkor képesek kikötni valaki mellett, ha kellően érdekesnek és izgalmasnak találják. Emellett őszintén tudnak szeretni és mindig kitartanak amellett, aki igazán közel áll hozzájuk.

hirdetés

Ételek tekintetében szinte mindegy, mit esznek, de a minőségre érzékenyek. Gyakran hízásra hajlamosak, bár aztán gyorsan le is tudják adni a kilóikat, ám időbe telik, még rászánják magukat, hogy megvonjanak maguktól valamit. Az ízes húsokat nagyon kedvelik, a hal, a rák, a kagyló különösen jó hatással van rájuk. Zöldségek közül a répafélék, a tök és retek a kedvenceik, még a gyümölcsök közül a lédúsak jöhetnek leginkább szóba náluk, mint a görögdinnye, a sárgabarack, vagy a grépfrút. Mivel az intenzív ízű, nagyon erős étkeket szeretik, a fűszerek közül a koriander, bazsalikom és a torma áll közel ízlésükhöz.

Amennyiben fogyókúráznak, a leghatékonyabb számukra az elválasztó diéta.

Otthonuk stílusos, egyedi, letisztult. Olyan holmikkal veszik körül magukat, ami kifejezetten a személyiségüket, érdeklődési körüket tükrözi. Szeretnek világot látni és amikor ismeretlen helyen vannak, imádják maguk felfedezni a helyet, felkutatni érdekességeket. Alapvetően vonzzák őket a rejtélyek és általában minden misztikus dolog.