Négyelemi horoszkóp - Víz

A Víz jegy alapvonása a simulékony, az akadályokat türelmesen inkább kivájó, vagy megkerülő magatartás és az erős, mély érzelemvilág. Életük során éppen ezért nagy mélységeket és magasságokat képesek megjárni. Kitartásuk töretlen, akkor sem hajlandóak feladni elképzeléseiket, ha már mindenki körülöttük úgy gondolja, nincs remény. Mivel többnyire érzelmeik vezérlik őket, heroikus élményekben gazdag mellettük az élet, ahol nincs helye a kisstílűségnek. Hajlamosak azonban bezárkózni, ha kudarcélmény éri őket és időbe telik, még a számukra biztonságot nyújtó álomvilágukból magukhoz térnek újra.

Fontosak számukra a gyökereik és gazdag érzelem világukból kifolyólag élénken érdeklődnek a művészetek, a tudományok és a természetfeletti dolgok iránt. Gyakran keltik azt a benyomást, mintha két személyiség lakozna bennük, ez kétszínűségnek tűnhet, pedig csak szeretik a maguk módján több irányból is megközelítve kezelni a dolgaikat. Erényük a gyors alkalmazkodás, az érzelemgazdagság és a változásra való hajlam.

Párkapcsolatban odaadóak, alkalmazkodóak és érzékiek. Otthonteremtő és családszerető beállítottságúak, akik odafigyelnek partnerük legapróbb rezdüléseire is. Ragaszkodásuk időnként megterhelő lehet, de cserébe nem kell attól tartani mellettük, hogy kiégetté és érzelem sivárrá válik a kapcsolat.