Rák horoszkóp (június 22. - július 22.)

Eleme: víz

Bolygója: Hold

Színe: sárgásnarancs

Köve: hegyikristály (hasznos kövei: rubin, jáde, smaragd, rózsakvarc, aventurin, malachit, krizopráz)

A Rákok nagyon figyelmesek, gondoskodóak és félénk természetűek. Legfőbb jellemzőjük a konfliktus helyzetek maximális kerülése. A legtöbb esetben visszafogottak, és nemegyszer önbizalom hiányban szenvednek. Meglehetős érzékenységük és családszeretetük azonban igazán melegé és barátságossá teszi e jegy képviselőit, ugyanakkor visszahúzódó vonásukból fakadóan könnyen megsértődnek, de sosem látványosan, és ekkor elvonulnak, elzárkóznak a világtól, így akik nem ismerik kellőképpen őket, könnyen "kikopnak" a Rákok nem túl kiterjedt ismeretségi köréből.

Rendkívül jól alkalmazkodó, nyugodt természetű emberek, akiknek az otthonosság éppen olyan fontos, mint a küllemük ápolása. Minden területen a lassú változásokat kedvelik, de a gyorsakhoz is képesek rövid időn belül alkalmazkodni. Már fiatalon szeretnek mindenfélét gyűjteni, hobbijaik sokszor egész életüket végigkísérik.

A magánéletben a tartós, megbízható kapcsolatra vágyók legkiválóbb választása a rák! Háziasak, hűségesek, kerülik a nagy drámákat, a kellemetlen helyzeteket, és felettébb ragaszkodóak. Igazi anya (vagy családapa) típusok, akik óvják, féltik szeretteiket. Ha túlzott szenzitivitásukat kezelni tudjuk, meghitt, békés és harmonikus kapcsolatra számíthatunk tőlük. Általában az erősebb jellemű jegyeket kedvelik, akik kiegyensúlyozzák félénkségüket, de figyelem, mindennél jobban ódzkodnak a túl heves vérmérséklettől! Számukra első a biztonság és a nyugalom.

Bár nem túl élénk és mozgékony természetűek, de, mint víz jegyűek, a vízi környezetben érzik legkellemesebben magukat. A Rákok nagyon odafigyelnek ételeik elkészítésére és minőségére. Szívesen fogyasztanak halat, vagy tengeri herkentyűket, a zöldségek közül leggyakrabban uborka, fejes saláta, káposzta, burgonyafélék szerepelnek étlapjukon. A gyümölcsök közül a lédúsakat fogyasztják előszeretettel, mint a görögdinnye, csemegeszőlő, kókuszdió. A fűszerek és ízesítők közül mustárt, kakukkfüvet, zsályát, vaníliát és fahéjat használnak leggyakrabban. Íz világ szempontjából a krémes és tejes, ezen kívül az enyhén sósabb vonzza őket.

A fogyókúrák közül a számukra talán leghatékonyabb az elválasztó diéta.

Otthonuk tele van mások számára sokszor értéktelennek tűnő, dekoratív apróságokkal, csinosítgatására és szépítgetésére nagy hangsúlyt fektetnek. Szeretnek időnként kimozdulni, leginkább a strandolás közben és a tengerparti nyaralásokon tudnak a legjobban kikapcsolódni. Érdeklődnek minden iránt, ami szép, és leghőbb vágyuk maguk és szeretteik kényelmének és biztonságának megteremtése.