Ikrek horoszkóp (május 21. - június 21.)

Eleme: levegő

Bolygója: Merkúr

Színe: narancs

Köve: topáz (hasznos kövei: smaragd, achát, turmalin, citrin, cirkon, holdkő, tigrisszem)

Az Ikrek aktív, kíváncsi természetű, szórakoztató emberek, akik igencsak kedvelik a változatos ingerekben gazdag környezetet. A szüntelen mozgásba levés okoz számukra igazán örömöt, tehát akkor a legboldogabbak, ha új dolgokkal ismerkedhetnek. Mindebből fakadóan imádnak utazni és idegen emberekkel, nyelvekkel, kultúrákkal ismerkedni. Jó kommunikációs készséggel és alapvetően barátságos és rugalmas természettel rendelkeznek.

Szertelen és laza természetük miatt, néha kicsit furcsán néznek rájuk, pedig ez csak annak a kettős jegynek a mivoltából ered, melybe tartoznak. Ráadásul olyan elbűvölően és kedvesen szétszórtak, hogy hosszú távon képtelenség ezért haragudni rájuk. Információéhségüktől túlpörgetve gyakran beszélnek "túl sokat", néha már olyannyira, hogy mások egyszerűen képtelenek megszólalni a társaságukban. Mégis népszerűek baráti körökben, mert koránt sem unalmasak és mindig benne vannak egy kötetlen, jóízű beszélgetésben.

Csillapíthatatlan kíváncsiságuk és változékony kedvük miatt, gyakran hagynak befejezetlenül dolgokat, és kezdenek bele valami egészen másba, újba, így egyesek számára gyakorlatilag követhetetlenek cselekedeteik és indokaik. Konfliktusaikat azonban szenzitivitásuk miatt jól kezelik, és szinte bármit meg lehet érdemben beszélni velük, ha egy kicsit megállnak. Nem zárkóznak el semmilyen számukra még ismeretlen életérzéstől, de nem is tudnak a legtöbbször igazán mély rálátást elsajátítani semmiben, inkább csak szárnyalnak tovább.

A szerelemben is az ikrek, különösen fiatalon, a változatosságot keresik, ezért sok esetben nem a legstabilabb partnerek. Kíváncsiságuk könnyen csalfaságra ösztökéli őket, melyen nehezen tudnak úrrá lenni. Könnyen lángra kapnak, lelkesedésük valaki iránt azonban általában nem tartós. Ha megállapodnak valaki mellett, akkor is fontos marad számukra a szabadságuk, és, hogy párjukkal hosszú távon is jól el tudjanak mindenféléről beszélgetni.

Az Ikreknek lételemük a mozgás, ezért a gyorsabb emésztésűek közé tartoznak. Legkedveltebb húsuk a baromfi és a csirke, zöldségek terén a paradicsom, paprika, bab és a kelkáposzta. Gyümölcsök közül a körte, a trópusiak közül a gránátalma és a datolya általában a kedvenceik. Mivel szeretik a kellemesen csípős, pikáns ízeket, előszeretettel használnak fűszerezéskor borsot, chilit, tormát.

Amennyiben fogyókúráznak, a jelszó: sokszor, de keveset és könnyűt.

Az ikrek otthona könnyed, légies dolgokkal teli, egyszerűen berendezett és rendezetlen, de ez túlnyomórészt nem igénytelenségből fakad, hanem egyszerűen rohanó életstílusukból kifolyólag nem sok időt fordítanak folyton cserélődő dolgaik összeválogatására. Étkezések alkalmával is jobban kedvelik a kis büféket és gyors étkezdéket, ahol csak bekaphatnak valami finomat és már mehetnek is tovább. Számukra a gondolataik kavargása a legfontosabb. Imádnak utazni és a városnézés a legmegfelelőbb kaland a számukra.