Oroszlán horoszkóp (július 23. - augusztus 22.)

Eleme: tűz

Bolygója: Nap

Színe: sárga

Köve: gyémánt (hasznos kövei: borostyán, rubin, turmalin, hegyikristály, citrin, lapis, sardonix, aventurin)

Az Oroszlánok uralkodó típusú egyéniségek, akiknek lételemük, hogy felnézzenek rájuk és rajongjanak értük. Mindenütt a megmérettetéseket keresik, és mindenkinél jobban élvezik, ha győzhetnek. Ezt azonban az esetek többségében nem durva módszerekkel kívánják elérni, hanem tiszta és egyenes úton. Általában szerető és megértő személyiségek, segítőkészek és nagylelkűek. Ritkán lehet kihozni őket a sodrukból, de, ha ez megtörténik, egy pillanatig sem rejtik véka alá a véleményüket, kitörnek és szemtől szembe azonnal támadnak. Ez egyben egyik leghátrányosabb tulajdonságuk is, mert ilyenkor gyakran képesek olyanokat is megbántani, akiket egyébként nem is akartak.

A luxus, a csillogás és a népszerűség az Oroszlánok igazi világa. Épp ezért gyakorta találunk köztük színészeket, szerencsejátékosokat, vagy éppen nagyvilági figurákat. Optimista életszemléletük és erős kisugárzásuk szinte mindenkit képes rabul ejteni. Gyakorta képesek túlzásokba esni, túlságosan is színpadiassá válni, ám az erős fellépés mögött előfordul, hogy kisebbségi érzéssel küszködnek. Munkájukban, karrierjükben kiváltképp céltudatosak és állandó igényük van a dicséretre és az elismerésre.

Párkapcsolatok terén rendkívül heves és érzéki lélek, hatalmas szívvel tud szeretni, ezét azonban cserébe szüksége van párja elismerésére és szeretetére. Birtokló típus, nem bírja elviselni a riválisokat, ugyanakkor nagylelkű, előzékeny és bőkezű. Ha csalódás éri, akkor sem hajlandó duzzogva félrevonulni, inkább büszkén, emelt fővel távozik a kapcsolatból.

Az Oroszlánok emésztése gyors, vitalitásuk kiváló. Kifejezetten húsevők, leginkább vadhúsokat (főként vaddisznót és szarvast), baromfit, és halakat fogyasztanak, tehát széles skálán válogatnak. Zöldségek tekintetében a karalábé, a padlizsán és a tök a kedvenceik, de az Oliva bogyót is szívesen elrágcsálják. Gyümölcsök közül általában a "királyi" alma, a narancs, a citrom és az ananász a kedvencük. Mivel igazi gurmanok, különösen kedvelik a markáns, néha kicsit túl fűszeres, aromás ízeket, így az ánizs, koriander, szegfűszeg, gyömbér és a bazsalikom a leg kedvükre valóbb fűszerek.

Ha alakformálás, akkor náluk a tápláló, de megfelelően szabályozott étkezés a célravezető.

Az Oroszlánok otthona mindenek előtt az igényesség oltára, nem sajnálják a pénzt egy egyedi, grandiózus bútorra, hisz az-az ő királyi palotájuk! Mivel bolygójuk a Nap, nyaralni igazán a napsütötte, fehérhomokos tengerpartokat és a szédítő magasságú hegycsúcsokat kedvelik, hisz ne feledjük, vakáció közben is számukra az igazi kikapcsolódás, a kihívások leküzdése és a fényűzés! A legjobb tehát, ha meglepjük egy előkelő szállodai foglalással, vagy egy luxusvacsorával.