Bak horoszkóp (december 22. - január 19.)

Eleme: föld

Bolygója: Szaturnusz

Színe: kékeslila

Köve: ónix (hasznos kövei: gyémánt, füstkvarc, holdkő, fekete turmalin, gránát, tigrisszem)

A Bak jegy szülöttei távolságtartóak, kimértek és elsőre mindenkivel bizalmatlanok. Elég anyagiasnak mondhatóak, takarékosak és szeretik, ha magánéletük rejtve marad mások elől, ők viszont mindenkiről tudni akarnak mielőbb mindent. Gyakran már-már túl zsugoriak és ridegek. Mielőtt bármibe is belekezdenénk, szeretnek óvatosságból informálódni.

Bár alapvetően kissé pesszimistán álnak az élethez, mégis teherbírásuk figyelemre méltó, rendkívül szívósak, és sokszor szükségük is van rá életük során, ugyanis nem akarnak függni senkitől, így néha előfordul, hogy a nehezebb utat választják. A fentiekből kifolyólag, bár társasági emberek és humoruk is kiváló, nehezen barátkoznak. Eleinte főként érdekből kezdeményeznek, és hosszú idő, amíg mélyebb érzelmeket képesek vinni kapcsolataikba, mely zárkózottságuknak és örökös gyanakvásuknak tudható be.

Nagy szeretetéhség gyötri őket, rettegnek a csalódásoktól, az átveréstől, amit nagyon nehezen viselnek és hosszú éveken át sem hajlandóak elfelejteni. A családi életben megbízható emberek, nem teregetik ki a szennyest és csendben, a háttérben erős támogatást képesek nyújtani szeretteiknek.

A szerelemben is tartózkodó, hűvös személyiségek, nehezen oldódnak fel benne. Nem egyszer az is megesik, hogy a saját érzelmeik elől is a munkába, a karrierbe menekülnek. Ugyanakkor gálánsak és lovagias típusok, akik szerelmüknek igyekeznek mindenből a legjobbat nyújtani. Hátrányuk talán csak annyi lehet e téren, hogy hajlamosak anyagias érdekből, praktikai okokból házasodni, ami aztán hosszú távon rányomhatja bélyegét a kapcsolatra.

Emésztésük lassúnak mondható, így meglehetősen nehezen megy nekik az alakformálás folyamata. A húsok közül a bárány és a sertés a kedvenceik, még a zöldségek közül a paprika, a padlizsán és a spárga. Gyümölcsök közül a legjobb az emésztésüknek a sárgadinnye, az alma és a dió. Mivel kedvelik a fanyar, savanykás ízeket, fűszerezéshez az ánizs, petrezselyem, zsálya és a szerecsendió a legszerencsésebb.

Fogyáshoz a 90 napos elválasztó étrendre reagálnak a legjobban.

Otthonuk világos, szellős, tágas, kevés, de praktikus bútorral. Utazásaikat szeretik előre megtervezni, és akkor érzik jól magukat rajtuk, ha otthon mindent időben elrendezetek. Főként a csendes nyugodt helyeket kedvelik, például a hegyvidékeket, vagy a nyugalmas sziklás tengerpartokat. Számukra az-az igazi pihenés, ha nem túl sokat kell járkálni, ezért nem kedvelik a cipekedéssel járó nagy körutazásokat.