Vízöntő horoszkóp (január 20. - február 18.)

Eleme: levegő

Bolygója: Uránusz

Színe: lila

Köve: ametiszt (hasznos kövei: zafír, türkiz, akvamarin, jáde, opál, lapis lazuli)

A Vízöntő az egyetlen olyan jegy, melynek személyiségét egyetlen szóval is jól lehetne jellemezni az élet minden területén: különc! A szabályok betartása, a tradíciók követése nem az erősségük, ha azokat egy kicsit is értelmetlennek tartják. Szüntelenül az új utakat keresik, mindent a saját elképzeléseik szerint kívánnak megvalósítani, így nagyon érdekes emberek.

Komoly és egyedi gondolatvilággal vannak megáldva, számukra a szellemiség az első, terveik sohasem kicsinyesek, de az odavezető út kivitelezése is sokszor egyedi megoldásaik miatt rögös. Jó művészi érzékük és remek ösztöneik vannak. Bár elég önfejűek, és makacsok tudnak lenni, mégis jól szót értenek az őket körülvevőkkel, ezért nem egyszer határozott és újító vezetők kerülnek ki közülük.

A leggyakrabban éles kritikákat fogalmaznak meg, ám ezeket a legtöbbször bolondozva, játékosan próbálják meg közölni. Idegenkednek a formaságoktól és a földhöz ragadt, maradi felfogásmódtól. Megjelenésük jól tükrözi személyiségüket, főként a formabontó morfológiát és az egyedi, a többitől elütő színeket szeretik, méghozzá mindezt oly módon, hogy mellette abszolút ízlésesek tudnak maradni. Igazságérzetük igencsak érzékeny, gyűlölik az elnyomást, mindenük a szabadság. Nem is csoda, hogy szép számmal találunk köztük művészeket és nagy gondolkodókat.

Párkapcsolataikban a szerelemnél előbbre való számukra a párjukkal szoros barátság, és a másik dolgainak tiszteletben tartása. A testiségben is kísérletező szellem hatja át leginkább őket, ezért kedvelik a szokatlan, extrém helyzeteket. Általában hűséges társ válik belőlük, ha választottjuk kellő mozgásteret hagy számukra.

Meglehetősen gyors anyagcsere jellemzi őket, s bár, ha tehetik, aktív életmódot folytatnak, mégis előfordulnak náluk kisebb emésztési zavarok. Ha hús, akkor a hal a legmegfelelőbb étek számukra, még a zöldségek közül az uborka, a saláta, a cékla, a cukkíni és a lilahagyma van rájuk jó hatással. Gyümölcsök közül a sárgadinnye, a ringló és az őszibarack jöhet leggyakrabban náluk szóba. Mivel kedvelik az egyedi, szokatlan ízeket, a fűszerek közül a kakukkfű, menta, édes gyökér, vanília, petrezselyem illik hozzájuk.

Ha fogyókúráról van szó, a sok zöldség és gyümölcs, valamint a kevesebb hús fogyasztása a leghatékonyabb számukra.

Otthonuk berendezése stílusos, modern, egyedi bútorokkal tarkított. A Vízöntők főként olyan helyekre szeretnek utazni, amelyek kevésbé ismertek és nem kifejezetten a táj és a pihenés, mindinkább az úti célnál felfedezhető idegen kultúrák, helybéli népek érdeklik. Kiváló útitársak, akik mellett garantált a szokatlan, érdekes felfedezésekkel járó élmény.