Szűz horoszkóp (augusztus 23. - szeptember 22.)

Eleme: föld

Bolygója: Merkúr

Színe: világoszöld

Köve: jáspis (hasznos kövei: zafír, aranytopáz, tigrisszem, citrin, sárga achát, szodalit)

A szűz jegy szülöttei, kedvesek, intelligensek, és rendkívül kritikusak. Szeretik a dolgokat jó előre megszervezni és értenek is hozzá! Ha esetleg mégis valami hiba csúszna számításaikba, akkor rögtön frappáns megoldásokat találnak ki, a probléma orvoslására. A legfontosabb mentális igényük elveik betartása, elképzeléseik megvalósítása. Jelszavuk, hogy az ésszerű, logikus gondolkodás a minőségi élet kulcsa. Mindebből fakadóan, időnként érzéketlennek és ridegnek tűnhetnek, pedig valójában meleg szívük van és nagyon is érzékenyek a világ dolgaira.

Rendkívüli módon őszinték és tiszta lelkületűek, sajátos humorérzékkel megáldva, melyet sajnos csak kevesen tudnak hova tenni, pedig gyakran közlik kritikai meglátásaikat, finom, célzatos, de nem sértésnek szánt poénok formájában. Kiváltképp aprólékosak és alaposak, figyelmük minden kis részletre kiterjed, így néha olyan dolgokat is képesek meglátni, melyek az őket körülvevőknek sokszor fel sem tűnnek. Előszeretettel csodálnak rá mindenre, ami szép és bár általában tevékenyek, időnként nagyon át tudják adni magukat a lustaságnak.

Hiába segítőkészségük, empátiájuk és kedvességük, mégis kevés barátjuk akad, mert az emberek túlnyomó része szörnyen nehezen viseli hosszú távon a kritikát, legyen az pozitív, vagy negatív. A Szűz időnként önmagával szemben is gyakran túl kritikus. Mindamellett számukra külön értéket hordoz a család és mindenki, aki fontos a számukra, s bár sok időt és energiát igényel közel kerülni hozzájuk, ha ez sikerül, egy életen át tartó, minden tekintetben megbízható és hűséges, igazi barátot, társat nyerhetünk személyükben. Bár ritkán gondolná az ember róluk, de, ha fontos dologról van szó, hihetetlenül szívósak, és kitartóak tudnak lenni.

hirdetés

A szerelemben eleinte bizalmatlan jegy, óvatosan és elemző szemmel tekintenek a leendő partnerre. Képesek hosszú időn át rágódni egy fontos lépés megtétele előtt, de, ha egyszer belekezdenek egy bensőséges kapcsolatba, akkor, mint mindent, őszintén és nagyon komolyan gondolják. A romantika nem nyűgözi le őket különösebben, de annál mélyebben tudnak érezni. A párkapcsolatban érzékiek, odaadóak és előzékenyek, ugyanakkor a szerelem számukra egyértelműen relatív, tudatos döntések sorozata is, így megesik, hogy nehezen oldódnak fel benne igazán.

A leglassabb anyagcserével rendelkeznek minden jegy közül, így gyakran küzdenek kisebb emésztési problémákkal. Nagyon szeretik a finom ételeket, a fagyit, és a csokitól tocsogó süteményeket. A húsok közül a vörös húsokat kívánják a leggyakrabban, különösképpen a borjút. Zöldségek közül az uborka, a saláta, a bab és a tök a kedvenceik, még a gyümölcsök közül főként a szezonálisak, az eper, a dinnye a ribizli és a sárgabarack áll ízlésükhöz legközelebb. Fűszerek közül a cikóriát, babérlevelet, a fahéjat és a vaníliát kedvelik. Az étkezések során is a praktika számára az első, hogy jól érezhesse magát, például, hogy tiszta legyen az evőeszköz és legyen mindig szalvéta.

Legmegfelelőbb, hogy megszabaduljon esetleges feleslegétől számára a 90 napos szétválasztó diéta.

Otthona praktikus és kényelmes, ezen kívül mindennek meg van az oka, mit, miért, hova helyez, még, ha megoldásai elsőre furának is tűnnek. Utazások tekintetében változatos az ízlése, a lényeg, hogy nem szeret egyedül nyaralni, de nagy társaságban (társasutazással) sem, inkább szűk családi, baráti körrel érzi igazán jól magát. Nem is túlválogatós, itt is a praktikusság vezérli, inkább olcsóbb helyet választ például szállásnak, mivel úgy véli, ha már ott van, inkább mindent felfedez majd terv szerint és úgy sem sok időt tölt a szállodában, tehát felesleges a túl drága hely.