Halak horoszkóp (február 19.. - március 20.)

Eleme: víz

Bolygója: Neptunusz és a Jupiter

Színe: pirosaslila

Köve: akvamarin (hasznos kövei: jáde, opál, holdkő, hematit)

A Halak jegyben születettek önzetlenek, segítőkészek, félénkek és könnyen kerülnek mások befolyása alá. Rendkívül érzékeny, finom, békés lények, akik örökké álmodoznak és mindenben meglátják a szépet és a jót. Sok pozitív gondolatuk és energiájuk van, kellemesek és együtt érzőek. Igencsak szeretik a vidámságot, a kisebb-nagyobb társasági életet, viszont meglehetősen visszahúzódóak, inkább a háttérben szemlélik az eseményeket.

Intuitív személyiségek, ösztönösen megérzik a dolgokat. Kerülik a konfliktusokat, mert szelídségük miatt nehezen tudják magukat megvédeni a temperamentumos emberekkel szemben. Bár szorgalmasak, nem túl törekvőek, nem szeretnek kockáztatni. Inkább mennek biztosra az életben, mintsem, hogy kicsússzon lábuk alól a talaj. A nyugalmas körülmények és a csendes élet vonzza őket.

A szerelemben is simulékonyak, érzelmesek, teret hagynak párjaiknak, sőt néha túlságosan is hagyják magukat teljesen elnyomva a háttérbe szorítani. Szentimentálisak, nem szeretnek megbántani senkit, ezért képesek néha akkor is kapcsolatba lépni valakivel, ha nem is szeretik isten igazán, egyszóval puszta együttérzésből. Érzéseik azonban mindig nagyon mélyek és nagyon hűséges típusok. Minden jegy közül a leg családcentrikusabbak.

hirdetés

Emésztésük inkább lassabb, könnyen szednek fel plusz kilókat és általában nehezen is adják le őket. A húsok közül természetesen a hal a kedvencük. Zöldségeknél szóba jöhet káposzta, zöldbab, envídia. Ha gyümölcs, akkor mangó, füge datolya, s mivel az enyhébb ízek szerelmesei, ha fűszer, akkor tárkony, kakukkfű, fokhagyma vagy gyömbér.

Ha fogyókúrára adják a fejüket, az elválasztó diéta az ideális számukra.

Otthonukban a lekerekített, puha formák és a kényelmes, finom tapintású bútorok a leg jellemzőek, ízléses díszítéssel körítve. Rendkívül háziasak és meleg otthont varázsolnak családjuk köré, akikért bármit megtennének. Kikapcsolódni legjobban egy békés tó partján tudnak, finom gyümölcslevet szürcsölgetve, gyönyörködve a természet csodás formagazdagságába. Imádnak úszni és pancsolni, nemegyszer ilyenkor kivirulnak és kibújik belőlük a vidám kisördög!