Kos horoszkóp (március 21. - április 19.)

Eleme: tűz

Bolygója: Mars

Színe: vörös

Köve: rubin (hasznos kövei: gyémánt, mohaachát, jáspis, tűzopál, ametiszt)

A kos jegyében születettek szenvedélyesek, kalandvágyók, kíváncsiak és kedvelik a kihívásokat. Rendkívül forrófejűek, ebből fakadóan igencsak hevesen reagálnak a különböző élethelyzetekre. Mivel bolygójuk a Mars, kedvelik a harcot, szeretik megkavarni az állóvizet maguk körül. E tulajdonságuk nagyon hasznossá válhat, ha meg tanulják kezelni, de ugyanakkor, ha nem, könnyen megbánthatnak másokat, méghozzá anélkül, hogy egyáltalán észrevennék.

Szívesen vágnak bele új dolgokba, bár a kitartás nem mindig erősségük, nyíltak és szókimondóak, nem kedvelik a hazugságot. Mellettük egyáltalán nem unalmas az élet, ezért társaságban igencsak népszerűek. Nem szereti a kötöttségeket, kivéve, ha maga választja azokat, sokat jelent számára az önállóság és a függetlenség. Nem túlérzelgős típus, törődése inkább tetteiben nyilvánul meg, döntéseiben az ésszerűséget kedveli. Meglehetősen önfejű, számára a helyes út mindig az, amit ő maga gondol, ezért néha fejjel megy a falnak.

A szerelemben fiatalon általában a röpke kalandok vonzzák, de, ha megtalálja egyszer az igazit, akkor hűséges társ válhat belőle, aki mindig kiáll szíve választottja mellet. Tartós kapcsolatban ügyelni kell azonban arra, hogy figyelmét nehéz lekötni, kedveli az izgalmakat, ezért sok energiát igényel napról napra ezen igényeinek kielégítése.

hirdetés

A kosoknak gyors emésztésük és aktív, mozgalmas életmódjuk miatt praktikus kerülniük a nehéz ételeket. A húsok közül ajánlott a birka és a hal gyakori fogyasztása, fontos a bőséges zöldség bevitel, például retek, paprika, hagyma és burgonyafélék. Gyümölcsök tekintetében a málna, a sárgadinnye és a kivi van rájuk kiemelkedően jó hatással. A fanyarabbak közül a grépfrút a legmegfelelőbb. Általában kedvelik a csípős, fűszeres intenzív ízeket ezért a bors, rozmaring, sáfrány, kakukkfű és menta használata kívánatos lehet számukra. Kimondottan édességfüggők, ebből kifolyólag az egészség jegyében bátran fogyasszanak aszalt gyümölcsöket, házi szörpöket, joghurtokat.

Előnyösek számára a küzdő sportok, melyekben versenghet és összemérheti képességeit másokkal. A napi edzésben fontos elsajátítania a türelmet, ne adja fel rögtön, ha néhány hét alatt nem azonnali, látványos az eredmény.

Amennyiben fogyókúrázik, előnyös számára az Atkins-diéta.

A kos a szabadság tüzes megszállottja, ezért utazáskor ajánlottak számára az egyéni utak, ahol maga fedezheti fel az újdonságokat, a maga által választott társaságban. Kalandvágya indokolttá teheti a hátizsákos, több várost, országot érintő, aktív és kalandos kirándulásokat.