Mérleg horoszkóp (szeptember 23. - október 22.)

Eleme: levegő

Bolygója: Vénusz

Színe: sötétzöld

Köve: smaragd (hasznos kövei: opál, zafír, jáde, akvamarin, jáspis, malachit, krizopráz, füstkvarc)

A Mérleg jegyben született emberek főbb jellemzői: a harmóniára. a kiegyensúlyozottságra való törekvés és a kifinomult diplomáciai érzék a kapcsolatteremtésben. Néha mindezeket olyannyira hajlamosak túlzásba vinni, hogy elhatalmasodhat rajtuk a sznobság. Kerülik a közvetlen konfliktusokat, s ha ilyen helyzetbe kerülnek, inkább puffogva félrevonulnak, mintsem indulataiknak utat engednének. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem dúlnának bennük nagy érzelmi viharok, csupán igyekeznek megőrizni külsőleges nyugalmukat, hogy békén hagyják őket.

Belsőleg elég szenvedélyes, instabil emberek, akik nem egyszer szívesen halasztják el tennivalóikat annak reményében, hogy majd minden magától is előbb utóbb megoldódik. A kényes kérdésekben olykor nehezen hoznak döntést, mert túl sok mindent akarnak mérlegelni, a véleményük szerint helyes lépés megtétele előtt. A sürgetéstől ráadásul könnyen feszülté válhatnak, ha még ez nem is látszik rajtuk és ettől időnként hirtelen, heves kitörésekre képesek, melyekkel alaposan meglephetik környezetüket. Mérgük azonban nem tartós, de nehezen ismerek be hibáikat.

A körülöttük lévők a fentiek ellenére mégis nagyon kedvelik őket, mert barátságosak és megnyerő modoruk egész egyszerűen elbűvölő és stílusos és, ha még ez nem lenne elég, kiváló humorérzékük van a leg elképesztőbb és kétségbe ejtőbb élethelyzetben is. Társaságban érzik legjobban magukat és nagyon vágynak arra, hogy odafigyeljenek rájuk és kellően sokat törődjenek velük. Cserébe figyelmesek és bőkezűek, de ez által a pénzzel néha nem igazán tudnak jól bánni.

hirdetés

Magánéletükben a könnyed, vidám kapcsolatok hívei, és kifejezetten kerülik, ha nagy választások elé állítják őket. Ugyanakkor hűségesek és ragaszkodók, s, ha sikerül megtalálniuk azt a párt, aki önmagukkal egyensúlyba lendíti őket, akkor még az esetben is kitartanak mellette, ha nem a legfelhőtlenebb a kapcsolat.

Az étrendjük középpontjában is a harmonikus ízek állnak a középpontban, és rendkívül édesszájúak is. Nem kifejezett húsokat, inkább minden hús bizonyos részét kedvelik, mégpedig azokat, melyek nem is túl szárazak, nem is túl zsírosak. Zöldségek közül a borsó, a spárga, a paradicsoma és a szója tesz különösen jó hatást emésztésükre. Gyümölcsök közül is sokat szeretnek, a banánt, a cseresznyét, a fekete áfonyát, a körtét, a málnát és az datolyát. Fűszerek közül a tárkony, a zsálya, a szegfűszeg és a kapor áll közel a szívükhöz.

Ha fogyókúrába kezdenének, akkor a legmegfelelőbb számukra az olyan diéta, ami sok folyadékbevitellel jár.

A Mérlegek otthona esztétikus, jó hangulatú, kellemes és nyugalmat sugárzó. Egyedül ritkán él, a társaság lételeme. Utazás szempontjából a legjobban az erdei környezetet, az üde zöld tájakat kedveli.