Nyilas horoszkóp (november 22. - december 21.)

Eleme: tűz

Bolygója: Jupiter

Színe: királykék

Köve: türkiz (hasznos kövei: zafír, azurit, kalcedon, szodalit, kékkvarc)

A Nyilasok életvidám, érdeklődő, élénk és természetes viselkedésű emberek, akiknek lételeme a függetlenség, önállóság és kalandozás. Modoruk szívélyes, őszinte, de néha már-már olyannyira nyers, hogy könnyen megbánthatnak vele másokat. Ez azonban nem sodorja őket tartósan kellemetlenségekbe, mert kellemes személyiségük alapvetően oldja a feszültséget, és amúgy sem jellemző rájuk, hogy haragtartóak.

Igazi vándorok, rengeteg energiával rendelkeznek, és könnyen kötnek barátságot. Időérzékük azonban nem a legtökéletesebb, ezért gyakran előfordul velük, hogy bármennyire is igyekeznek, bosszantóan hosszú időt késnek. Megijeszti őket a nagyobb kötöttség és felelősség, ezért, ha tehetik, azonnal kihátrálnak azon élethelyzetekből, melyek ezekkel járnak.

Rendkívüli módon tapintatosak, ha egyértelműen becsapják, vagy támadják őket, akkor sem direktbe adnak hangot nemtetszésüknek, hanem apróbb szurkálódásokkal, kisebb elejtett, disztingvált mondatok formájában, nyersé csak akkor válnak, ha kihozzák őket a sodrukból, de ekkor is kerülik a nagy szócsatákat. Alapvetően filozofikusak, vonzódnak az elvont, megfoghatatlan és spirituális dolgokhoz, melyek néha annyira függetleníti őket a földi léttől, hogy úgy kell környezetüknek visszarángatni őket.

A magánéletben is a legelső számukra, hogy megmaradjon viszonylagos függetlenségük, de, ha ez teljesül, a háttérben igen erős támaszt jelentenek párjuknak. Nem a legromantikusabbak, inkább a laza beszélgetésekkel tarkított, nem elhétköznapiasodott kapcsolatokban érzik igazán jól magukat, s ekkor szerelmük is gyümölcsöző.

Aktív, élénk emésztésű jegy a Nyilas, aki mindig szakít egy kis időt fittsége fenntartására, egészsége megőrzésére, például sokuk szereti a különböző, nagy teherbírást igénylő j sportokat. Ha hús, akkor nekik a sertéshús a legmegfelelőbb, míg a zöldségek közül a bab, a borsó, a szójacsíra és az articsóka. A gyümölcsök közül a mangó, a füge és a datolya a kedvenceik. Mivel szeretik a fűszeres, keleties ételeket, ezért a menta, a petrezselyem, a citromfű és a kapor íze a legvonzóbb számukra. Ezen kívül imádják a legkülönfélébb édességeket.

Amennyiben fogyókúráznak, előnyös számikra az Atkins-diéta.

Otthon tekintetében a nagy, tágas, lehetőleg udvarral és sok zöld növénnyel tarkított környezet kialakítás a jellemző rájuk. Mivel született vándorlelkek, bárhova szívesen elutaznak, vagy kimozdulnak, lényeg a jó társaság és, hogy ne otthon kelljen unatkozniuk. A távoli tájakra való barangolás éppúgy szóba jöhet, mint az esti grillparti a szomszédban, mely, ha rajta múlik, biztosan hajnalig tartó jóízű beszélgetésbe torkollik.