Bika horoszkóp (április 20. - május 20.)

Eleme: föld

Bolygója: Vénusz

Színe: vérnarancs

Köve: lazurkő (hasznos kövei: smaragd, zafír, rózsakvarc, türkiz, akvamarin)

A Bika jegyében szülöttek kedves, higgadt és megfontolt emberek, akik kétszer is meggondolják, mielőtt reagálnak valamire. Gondolkodásmódjuk alappillére a nyugalom és a megszokott dolgaikhoz való ragaszkodás, melyekből fakadóan nehezen tűrik jól a gyökeres vagy hirtelen változásokat. Ezen alapvető tulajdonságaikból következően rendíthetetlenek, és makacsul kitartanak elveik és elképzeléseik mellett. Lassan barátkozó típusok, de, ha valakit a szívükbe zárnak egyszer, amellett bármikor a végsőkig kitartanak.

A szerelemben sem kapkodnak el semmit, képesek nagyon soká várni az igazira, ha szükséges. Látszólagos lassúságuk miatt azonban ez gyakran nem is korán sikerül nekik, mert kevesen képesek kivárni megnyílásukat, és elfogadni néha kicsit túlzó anyagiasságuk. Romantikus lelkek, legfőképpen a meghitt, igényes helyeket preferálják, és korántsem vetik meg a fényűzést. Képesek hajnalig kortyolgatni a finom italokat, és eszegetni az ínyenc falatokat, minden különösebb zavartatás nélkül. hátrányuk talán az lehet, hogy a Bikák rendkívül féltékenyek.

Maguk is többnyire remekül főznek és türelmükből fakadóan nem riadnak vissza semmilyen gasztronómiai kihívástól. Kiváltképp jó érzékük van a kifinomult dolgokhoz és az igényes környezet megteremtéséhez. Ugyanakkor materiális felfogásuk miatt gyakran úgy tűnhetnek, mint akit csak a pénz érdekel, pedig ez így nem teljesen igaz, csupán előrelátóan, előnyben részesítik főként az ismerkedési szakaszban a tehetősebb partnereket és barátokat, biztos, ami biztos.

Emésztésük nyugodt, higgadt, életvitelükből és természetükből kifolyólag viszonylag lassú. Az ételek tekintetében a nehéz, kiadós, ízes ételeket kedvelik a legjobban, és rajonganak a desszertekért is, ezért szép számmal akad közöttük olyan, aki némi súlyfelesleggel küszködik. A húsok közül a marhahús, a zöldségek közül pedig a borsó, a paraj, a paradicsom és a káposzta nyeri el legjobban tetszésüket. Gyümölcsöket is rendkívül szívesen fogyasztanak, itt a jellegzetes, markánsabb ízűeket kedvelik, mint a banán, narancs, málna, cseresznye, vagy a szilva. Fűszerezésnél jó hatással van közérzetükre a szegfűszeg, a menta és a petrezselyem.

Amennyiben fogyókúrára szánják magukat, általában a leghatékonyabb számukra az elválasztó diéta.

Otthonuk néha kicsit ódivatúnak tűnhet tárgyaikhoz, emlékeikhez való ragaszkodásuk, és hagyománytiszteletükből adódóan, ám mindemellett rendkívül otthonos. Családcentrikus emberek, akik nem állnak meg addig, amíg szeretteiknek meg nem tudják teremteni az anyagi biztonságot és stabilitást, s ezt kitartásuknak köszönhetően tűzön-vízen át el is érik. Kimozdulni ritkán szeretnek és, ha mégis rászánják magukat, a kényelmes utazást és a meghitt helyeket keresik, melyekre, ha elnyeri tetszésüket, később szívesen újra vissza is térnek pihenni.