Kínai horoszkóp 2019 - Kígyó

Kártyaképek forrása: pixabay.com; Fotó: Teresa Hwang, Licenc: CC0; Link: https://pixabay.com/hu/users/thwangfsdesign-178313/

Ebben az évben a Kígyó jól teszi, ha kész felvenni a versenyt akár másokkal, akár saját korábbi önmagával, és arra törekszik, hogy viselkedése, jelleme és kommunikációja egyaránt őszinte, kifinomult és meggyőző legyen. Mindennek alapja lehet, hogy harmóniában legyen elsősorban önmagával, de ezen felül az őt körülvevő emberekkel, az őt motiváló elvekkel és értékekkel, valamint az egész környezettel, amely övezi. E harmónia elérésében segítheti mindenek előtt a kellő önismeret, és a túlzásoktól mentes, ám határozott jellem is, továbbá az, ha rendszeresen hagy időt magának a lelki-szellemi-érzelmi békéje és fittsége ápolására. Időről-időre érdemes lehet amolyan szellemi tükörbe nézni, amikor is alaposabban szemügyre veszi saját motivációit, indítékait, érzéseit és aggályait, hiszen mindez segíthet megérteni, hol is a helye a világban, és hová szeretne eljutni eztán. Megértheti azt is, hogy noha a versenyszellem segítheti őt ebben az útban, végső soron az embertársai mégsem ellenfelek, főleg nem ellenségek, hanem útitársak, akik a világ viszonylatait megmutatva segíthetik őt az eligazodásban.

hirdetés

A Disznó évében a Kígyóra több esetleges konfliktus elsimításának feladata is várhat, ami megbékéléshez vezethet, de jobb esetben akár barátságok és értékes emberi kapcsolatok is kialakulhatnak, vagy éppen megmenekülhetnek. Bármilyen fontos is lehet olykor egy kis versenyszellem, s önmagunk megmérettetése, fontos tudni, hogy a teljesítménykényszer káros lehet, és emberi kapcsolatainknak sem használ - márpedig ezek hosszú távon mindenképpen fontosabbak, mint saját egónk fejlesztése. Mindezen a Kígyónak is érdemes lehet alaposabban elgondolkoznia ez évben, hiszen olyan egyensúlyt kell kialakítania, amely kellő harmóniát jelent az életében, s amelynek során nem sérülnek sem kapcsolatai, sem érdekei, vagy éppen önbizalma. Ideális esetben most ráadásul úgy fejlesztheti életét több téren is, hogy a különböző életterületekre fordított fáradozásait remekül össze is tudja majd hangolni.