Kínai horoszkóp 2021 - Patkány

Kártyaképek forrása: pixabay.com; Fotó: Teresa Hwang, Licenc: CC0; Link: https://pixabay.com/hu/users/thwangfsdesign-178313/

hirdetés

A 2021-es évben a Patkány életében sok változás következhet be, de hogy ezek pozitív vagy negatív események sodrába viszik-e az életét, az nagyban függ majd a döntéseitől. Ez az év valamivel több önállóságot és munkát követel majd meg a Patkánytól, így éppen ideje véget vetni a pihenésnek, és teljes erőbedobással a jövőre fókuszálni. Nem elég a világ történéseivel együtt sodródni, de tudatosan kell ezt vagy azt az áramlatot elkapni, és arra törni előre felé vele, amerre az a leginkább ideálisnak tűnik. A Patkány a karrierjében is jó, ha mindig a tudatosságra törekszik ebben az évben, és nem szabad átsiklania figyelmének az olyan apróbb kérdéseken sem, amelyeket máskor talán elkönyvelhetne lényegtelen részletkérdésekként. Megvan az ideje annak, amikor megengedhető a figyelmetlenség, de ezúttal a nagy sikereket leginkább csak nagy odafigyeléssel lehet majd elérni, ráadásul az új, jövedelmező lehetőségek megtalálásához sem árt majd szemfülesnek lenni. Az anyagiakra is hasonló dolgok igazak ezúttal, de ahelyett, hogy nagyon rástresszelne, jobban teszi, ha inkább csak a háttérből figyel – de ezt viszont állhatatosan és lankadatlan figyelemmel teszi. Ilyen módon szinte az ölébe pottyanhatnak majd olykor kiváló lehetőségek, amelyekkel már szinte csak élni kell, s nem is igényelnek olyan sok plusz ráfordítást és munkát. Az év első felében előfordulhat, hogy a Patkány picit rosszabb kedvű, vagy akár némileg beteg is lehet, de szerencsére idővel ezeken az akadályokon sikerülhet átlendülnie, és még energikusabban folytathatja az évet.

hirdetés

Emberi kapcsolataiban a Patkánynak ezúttal akadhatnak nehézségei, és előfordulhat az is, hogy határozottan ki kell majd állnia magáért, és tudatnia kell másokkal, hogy hol vannak azok a határok, amelyeket nagyon nem szeretne, ha mások továbbra is feszegetnének. Alapvetően azonban mégis pozitívumokra lehet számítania, még ha kisebb viták közbe is ékelődhetnek alkalomadtán. A viták viszont kiválóak arra is, hogy még inkább összecsiszolódjon azokkal, akik mellett hűségesen elkötelezte magát, s jutalma ezért a nemes viselkedésért nem is fog elmaradni. A szerelemben a Patkány, ha elkötelezett, illetve bátor, akkor szerencsés is lehet – persze nem mindegy, hogy milyen módon tanúsítja az előbbie erényeket. A bátorság főleg az érzelmei kifejezéséhez kell majd, míg az elkötelezettség segít neki túljutni az olyan apróbb nehézségeken, amelyek ideiglenesen a kedvét szeghetik. Akárhogy is, kis szerencsével valósággal felvidíthatja majd szívét és egész lényét az a kötődés és szerelem, amelyet párja, illetve, ha jelenleg szingli, akkor új választottja iránt érez. A családi kötelékeit is érdemes persze ápolnia, hiszen ezek is sok erőt adnak neki a mindennapokban.