Kínai horoszkóp 2021 - Majom

Kártyaképek forrása: pixabay.com; Fotó: Teresa Hwang, Licenc: CC0; Link: https://pixabay.com/hu/users/thwangfsdesign-178313/

A Majom számára a 2021-es év mindenek előtt alapvető spirituális fejlődést és emellett főleg az év eleje felé az anyagi helyzet javulását hozhatja. Mindez nagyon érdekes kettősség, de látható, hogy a vagyon sem mindig ellensége a spirituális gazdagodásnak – akkor nem, ha jól kezeli valaki az életének ezeket az aspektusait. Mindezekkel párhuzamosan persze a Majom számára is nyitva áll a lehetőség arra, hogy az életében más dolgokon is javítgasson, de a személyisége fejlesztésére mégis különösen érdemes lehet most figyelmet fordítania. A már említett spirituális fejlődés mellett ugyanis fogékony lehet új ismeretek és kompetenciák elsajátítására, ami később sokszor válhat majd a hasznára. Még akár a karrierjében is alapvető pozitív változást hozhat az, ha hajnaldó tanulni, ismereteket gyűjteni, vagy akár visszaülni az iskolapadba, ha éppen lehetőségét látja ennek, és érdeke is fűződik hozzá. A karriert illetően persze ideális lehet az is, ha olyan feladatokat is elvállal most, amelyek még viszonylag újak, hiszen így tanulhat, fejlődhet. Attól viszont tartózkodni érdemes, hogy túlvállalja magát, nehogy a végén kimerültségbe hajszolja magát. A pénzügyeit illetően a Majomnak nem nagyon van most miért aggódnia, sőt, kifejezetten szerencsés is lehet ez az év számára, kiváltképpen az első hónapok. A kemény munka mindenképpen meghozhatja a gyümölcsét, s a Majom elérheti, hogy a pénz miatt még egy jó ideig ne kelljen aggódnia.

A Majom emberi kapcsolataiban is különösen pozitív változások következhetnek be, főleg ott, ahol korábban sajnos rosszabbodó tendenciák voltak megfigyelhetőek. Ahol romok maradtak, oda most új alapokat vethet a Majom, de bölcsen kell ezt megtennie, mert nem minden kapcsolat hivatott arra, hogy újraépítsék. Olykor a búcsú a legjobb döntés, hiszen nem mindenkivel lehet, érdemes szoros köteléket ápolni – ilyenkor viszont a békés, megbocsátó búcsún lehet érdemes dolgozni, hogy egyikükben se maradjon meg tüskeként a korábbi ismeretség, barátság, netán akár szerelem emléke. A szerelemben a Majom ebben az évben szerencsésnek mondhatja magát, s ha jelenleg egyedülálló, akkor sikerülhet igazán olyasvalakit találnia, akivel „egy húron pendül”, vagyis új kapcsolatának szép jövője lehet, ha sikerül megszilárdítani az alapokat, és kialakítani az egymás iránti kötődést. A párkapcsolatban élő Majom esetében is a kapcsolat javulása lehet a jellemző, s korábbi nagy érzelmek lángolhatnak fel ismét, ami csodálatos élményekhez és örömökhöz juttathatja majd őt és párját. Távolabbi családtagjaival is jó viszonyt ápolhat, de olykor a barátairól talán megfeledkezik, ami pedig hiba lehet.