18 titok, amit a férfiak szeretnének, ha a nők tudnák

Avagy egy általános kalauz a férfi titkok útvesztőjében

Íme, 18 dolog azzal kapcsolatban, hogy hogyan is gondolkodnak bizonyos dolgokról a férfiak, s vajon miért is viselkednek néha olyan furcsán. Elgondolkodtál már azon, hogy vajon mi vezérli a férfiakat az életük során és ők hogyan is látják a világot? Cikkünkben ennek jártunk utána, s összefoglalónkban most 18 férfi titok az, amiről lerántjuk a leplet!

Jó pasi

Minden férfianak megvannak a maga titkai. - A kép csak illusztráció!

1. A férfiak könnyebben beszélnek az érzéseikről közvetve.

Ne azt kérdezd tőle: Szeretsz? Kérdezd meg inkább, hogy mit csinálna egy romantikus hétvégén, vagy mit érzett, amikor először meglátott. Válasza jobban megmutatja, mit érez valóban. Azonban ne fogalmazd meg magadban előre a választ, mert lehet, hogy teljesen eltérő, mégis hasonlóan értékes véleményt fogsz hallani.

2. A férfiak tettekkel mondják: "Szeretlek".

Egyes férfiak szívesebben mutatják meg érzéseiket tettekkel, mint szavakkal. A pasid azt mondja, "szeretlek", ha rendbe tesz valamit a ház körül, rendet tesz az udvaron, vagy akár kiviszi a szemetet - bármit, ami jobb hellyé teszi a világot. Nyilván itt sem feltétlenül azt fogja megcsinálni, ami nekünk a legfontosabb (mosás, mosogatás, takarítás) - ám még ez is előfordulhat - mégis tettei azért értékesek, mert azzal tényleg nekünk akar kedveskedni, megszépíteni környezetünket. Magának valószínűleg még ennyit sem tenne meg.

3. A férfiak komolyan veszik az elkötelezettséget

A férfiak arról híresek, hogy félnek az elköteleződéstől. Azonban tanulmányok arra utalnak, hogy a férfiak igenis komolyan veszik a házasságot. Előfordulhat, hogy tovább tart az elköteleződés kialakulása, mert meg akarnak bizonyosodni arról, hogy végleg a fedélzeten maradnak. Egy jelenleg házas férfiak körében végzett felmérés szerint 90%-uk azt mondta, hogy újra feleségül venné választottját.

Csókolózó pár

Forrás: pixabay.com; Fotó: Pexels; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Licenc link: https://pixabay.com/service/license/; Link: https://pixabay.com/photos/man-woman-kiss-lovers-relationship-1853532/

4. Valóban hallgatnak

Amikor beszélgetünk, partnerünktől azt várjuk, néha jelzi, veszi a vételt, és bólogat, vagy igennel, aha-val helyesel. Azonban sok pasi ezt nem csinálja. Az, hogy egy férfi nem mond semmit, nem jelenti azt, hogy nem figyel. Előfordulhat, hogy szívesebben hallgatnak csendben, és átgondolják, amit mondasz. Persze sajnos van olyan is, aki tényleg nem figyel, de ő vagy nagyon fáradt, vagy nem érdekli a téma amiről beszélsz.

5. A közös tevékenységek kötelékeket alkotnak

A férfiak inkább azáltal erősítik meg kapcsolataikat partnereikkel, ha együtt csinálnak dolgokat, nem pedig gondolatok vagy érzések megosztásával. Sok férfi számára az olyan tevékenységekkel, mint a sport és a szex, közelebb érzik magukat partnerükhöz. Tehát egy férfi nem akkor tekint lelki társnak, ha mindketten szeretitek a cicákat, hanem, ha elmész vele egy kalandtúrára, játszol a kedvenc játékával, te is ugyanúgy szeretsz szerelmeskedni, ahogy ő.

Fiatal pár kézenfogva sétál a tengerparton

Forrás: pixabay.com; Fotó: Pexels; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Licenc link: https://pixabay.com/service/license/; Link: https://pixabay.com/photos/couple-holding-hands-man-woman-1869206/

6. A férfiaknak szükségük van énidőre

Ugyanúgy, mint a nőknek... Noha a közös tevékenységek fontosak, a férfiaknak szükségük van a magukra fordított időre is. Függetlenül attól, hogy a pasid szokott golfozni, kertészkedni vagy edzeni az edzőteremben, bátorítsd őt a hobbijai folytatására, miközben te szánsz időt a sajátodra. Ha mindkét partnernek van helye egyéniségének ápolására, többet tudnak adni egymásnak is.

7. A férfiak az apjuktól tanulnak

Ha tudni akarod, hogyan viselkedik egy férfi egy kapcsolatban, ismerd meg az apját. Hogyan viszonyulnak egymáshoz, és hogyan viszonyul az apa a párjához, megjósolhatja, hogyan viszonyul majd a választott férfi kedveséhez, feleségéhez. Természetesen kivételek mindig vannak ebben az esetben is, hiszen van, hogy pont az ellenkezője valósul meg - csapongó apának lehet teljesen hűséges fia, de ezt addigi életviteléből már lehet érzékelni.

8. A férfiak gyorsabban engedik el a rossz dolgokat, mint a nők

A nők hajlamosak hosszabb ideig emlékezni a negatív élményekre, ami elhúzódó stressz, szorongás vagy szomorúság kialakulásához vezethet. Ezzel szemben a férfiak kevésbé hajlamosak beleragadni a kellemetlen eseményekbe, és gyorsabban tovább tudnak lépni. Tehát bár lehet, hogy még mindig szeretnél beszélni a tegnap esti vitáról, a pasid már megfeledkezett róla. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagy számára fontos, egyszerűen csak vagy lezártnak, vagy értelmetlennek tekinti annak tartalmát.

9. A férfiak nem veszik észre a finom jelzéseket

Ha azt szeretnéd, hogy egy férfihoz eljusson egy gondolatod, mond meg neki kerek perec. Ne célozgass arra, hogy mit vegyen neked karácsonyra, vagy, hogy ki kéne vinni a szemetet, most épp van kedved vele összebújni... Mond egyenesen a szemébe, de ha nem akarod mondani, tegyél olyan gesztusokat, amikből egyértelműen ért. És ne várd, mert sosem lesz belőle gondolatolvasó.

10. A férfiak az elismerésre reagálnak

A pasid iránti megbecsülés kimutatása nagy változást hozhat a viselkedésében. Vegyük a szülői nevelést: kutatások azt mutatják, hogy az apák jobban részt vesznek a gondozásban, ha feleségeik értékelik a részvételüket, és hozzáértőnek tekintik őket. Tehát bármiről is legyen szó, az elismerés biztosan csak pozitív irányban fejleszti kapcsolatotokat.

11. A férfiak sokat gondolnak a szexre - nagyon sokat

Rendben, szóval ez talán nem titok. A legtöbb 60 év alatti férfi naponta legalább egyszer gondol a szexre, míg a nőknek csak egynegyede. És ez még nem minden. A férfiak majdnem kétszer olyan gyakran fantáziálnak a szexről, mint a nők, és fantáziáik sokkal változatosabbak. Többet gondolnak az alkalmi szexre is, mint a nők. De a gondolkodás nem ugyanaz, mint a cselekvés. Nekik erre szükségük van. És nehogy azt hitt, hogy fantáziáikban más nő szerepel. Leginkább kedvesüket képzelik el olyan helyzetekben, amiket nagyon izgatónak találnak, gondolatban másik frizurát, öltözéket, szokatlan szituációkat találnak ki.

Szerelmes pár az ágyban

Forrás: pexels.com; Fotó: W R; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Legal Simplicity (All photos on Pexels are free to use. Attribution is not required. Giving credit to the photographer or Pexels is not necessary but always appreciated. You can modify the photos. Be creative and edit the photos as you like.); Licenc link: https://www.pexels.com/license/; Link: https://www.pexels.com/photo/man-and-woman-lying-on-bed-1450155/

12. A férfiak fontosnak tartják a szexet

Ez nem egyenlő azzal, hogy sokat gondolnak rá. Fizikailag is fontos nekik. Sokak számára a szex nagyon fontos aktus két elkötelezett ember között. És a legtöbb nőhöz hasonlóan a férfiak is a szexuális intimitást találják a legkielégítőbbnek egy elkötelezett kapcsolatban. Ennek egyik oka az, hogy a hosszú távú partnerek jobban tudják, hogyan kell egymás kedvében járni, mint az idegenek, másrészt - míg mi nők a mély beszélgetésekkel - a férfiak a szexualitásukkal fejezik ki leghatékonyabban vonzalmukat.

13. Szeretik, ha a nő kezdeményezi a szex

A legtöbb pasi úgy érzi, hogy mindig ők kezdeményezik a szexet, ám néha szeretik érezni, hogy partnerük kívánja őket. Ne szégyelld tudatni a pasiddal, hogy van kedved. Ha időnként a nő kezdeményezi a szexet, az mindkét fél elégedettségének magasabb szintjét eredményezheti.

14. A srácok sem mindig vágynak a szexre

A férfiak, sok nő nagy meglepetésére, nincsenek mindig szexuális hangulatban. Csakúgy, mint a nők, a férfiak is gyakran stresszesek a munka, a család és a számlák fizetése miatt. A stressz pedig nagy libidótörő. Ha egy srác azt mondja: "ma este nem", az nem jelenti azt, hogy elvesztette érdeklődését irántad. Csak azt akarja mondani, hogy akkor nem akar összebújni. Persze náluk ez jóval ritkábban esik meg.

15. A férfiak szeretnek örömet okozni partnerüknek

A boldogságod fontos az emberednek, de nem fogja tudni, mit akarsz, hacsak el nem mondod neki. Túl sok nő érzi kényelmetlenül magát, amikor arról beszél, hogy mit szeret és mit nem. Ha világosan meg tudod mondani neki oly módon, hogy ne ronts az egóján, akkor meghallgat, mert tudja, hogy jól érzi magát, ha te is jól érzed magad. Ez egyébként nem csak szerelmeskedésre igaz. Ha el akarsz menni vele egy romantikus vacsira, mond el neki mi a vágyad, s ne durcáskodj hónapokig, hisz honnan tudhatná, mi jár az eszedben.

16. A fiúknak könnyen alakul ki teljesítmény-szorongásuk

A legtöbb férfi időnként teljesítmény-szorongást tapasztal, különösen az életkor előrehaladtával. A párod aggódhat a keresete, egzisztenciája, teste, szexuális technikája, állóképessége miatt. Ha segítesz neki ellazulni és a pillanat örömeire összpontosítani, meghallgatod panaszait és nem nyaggatod folyton az élet nehézségeivel, az életetek és a szex is kevésbé lesz stresszes.

17. A férfiak elkóborolhatnak, ha a szükségleteiket nem elégítik ki

Ha egy férfi nem érzi magát szeretve és megbecsülve a kapcsolatában, akkor lehet, hogy máshova fordul megbecsülésért. Az egyik ember számára ez azt jelentheti, hogy beletemetkezik a munkába, egy másik a sporthoz vagy a videojátékokhoz menekül, és van, hogy olyan is, aki egy másik partnerben találja meg a keresett nyugalmat. Ennek elkerülésére a partnereknek együtt kell működniük egymás szükségleteinek kielégítése érdekében.

18. Rád vannak utalva

A legtöbb férfi belátja, hogy sokat veszíthet, ha egy hosszú távú kapcsolat megromlik, így ők gyakran még akkor is kitartanak, ha amúgy már számos veszekedésen, vagy a megcsaláson is túlvannak, mégse hagyják el partnerüket. Ez azért van, mert a változás bizonytalan, kiszámíthatatlan, nem bejáratott, nem kényelmes. Így ha hajlandó vagy dolgozni azért, hogy megerősítsd a házasságodat, akkor valószínűleg a kedvesed is az lesz.

2022. szeptember 24.