Apró dolgok, melyekről felismerhető, ha egy férfi szerelmes

Ha egy férfi szerelmes, nem csak szavakkal kommunikálja ezt választottja felé, de akár a hétköznapok során is megfigyelhető a szokásaiban és apróbb megnyilvánulásaiban a vonzalma és törődése.

Nő és férfi

Forrás: pexels.com; Fotó: Vera Arsic; Licenc: CC0

Egy szerelmes férfinak gyakran a hétköznapi szokásaiban, metakommunikációjában, vagy éppen a közeledésének gyengédségében is megmutatkoznak érzelmei.

Az egyik legszembetűnőbb, hogy vágyik az olyan bensőséges, intim érintésekre és megnyilvánulásokra is, amelyek alapvetően nem a szexuális együttlétet ösztönzik, hanem elsősorban a kölcsönös kötődés és bizalom erősítését szolgálhatják.

Legyen szó akár gyengéd csókról vagy ölelésről, esetleg más, apró, de annál sokatmondóbb mozdulatokról és gesztusokról, ezek feltehetőleg a szerelmének megnyilvánulásai.

Ugyancsak szembetűnő lehet, hogy ügyel a tiszteletteljes viselkedésre szerelmével szemben, nem bánik vele lekezelően, nem alázza meg őt sem akkor, amikor kettesben vannak, sem pedig társaság előtt.

A közös döntések meghozatalánál megtudakolja, de legalább figyelembe veszi, amit szerelme gondol, és annak megfelelően, valóban vele közösen hozza meg a döntést. Még ha alapvetően hajlamos is makacs lenni, szerelméért kész a megegyezésre és kompromisszumra törekedni.

Szintén nagyon jellemző lehet a szerelmes férfira, hogy gyakran bókol, és teszi ezt elsősorban a saját szavaival, őszintén - még ha adott esetben kissé esetlenül, félénken is. Az ajándékozással is hasonló a helyzet: nem feltétlenül vár alkalmakra és ünnepekre, hanem akkor is kedveskedik, amikor erre semmi egyéb oka nincsen, mint hogy gondoskodjon szerelméről, és kedvességgel halmozza el őt.

A bocsánatkérés sokaknak nehezen megy, de amikor nem elsősorban magukat helyezik a középpontba - hanem például a szerelmüket -, máris némileg más a helyzet. Ilyenkor nem akarnak másokat büntetni a sértődöttségükkel, nem akarják saját lelkiismeret-furdalásukat másokra ruházni a hosszas szótlanságukkal és azzal, hogy eltávolodnak a másik embertől, hanem mérlegelik a történteket, és ennek megfelelően vállalják a felelősséget a tetteikért és szavaikért. Adott esetben megpróbálkoznak azzal is, hogy jóvá tegyék az elkövetett hibát.

Diós Anita

2018. június