Zen, egy magyar mentőkutya lett az ezüstérmes a Mentőkutyás Világbajnokságon

Belényi Bea és Zen nevű mentőkutyája a romkutatásban ezüstérmet szerzett, alig két ponttal lemaradva az első helytől, a 23. IRO Mentőkutyás Világbajnokságon.

Zen, a mentőkutya gazdája lábainál

A magyar színekben pompázó, dobogós Zen, gazdája lábainál (Forrás: BM Katasztrófavédelem)

A 149 csapatból 16 nyomkövető, 69 terület- és 64 a romkutató kategóriában indult.

Belényi Bea és Zen a serleggel

Belényi Bea és Zen a serleggel

Zen és gazdája, a KÉA-PKKM versenyzőjeként a romkutatásban elérhető, 200 pontos maximumból 198 pontot, a pályamunkában 87 pontot, így összesen 285 pontot gyűjtve érdemelte ki az ezüstérmet.

A világbajnokságon mindemellett nem ők voltak az egyetlen magyar versenyzők, akik közül többen is szépen teljesítettek, hiszen a nívós rendezvényen a Kutyákkal az Életért Alapítvány, a Mancs a Kézben Egyesület és az S. O.S. Mentőkutyás Egyesület csapatai egyaránt részt vettek.

A magyar indulók a 23. IRO Mentőkutyás Világbajnokságon

A magyar indulók a 23. IRO Mentőkutyás Világbajnokságon

A 8. helyet a MAK versenyzője Vida Zsuzsa és Atlasz nevű négylábúja szerezte meg, 275 ponttal, őket magyar részről 12-ként Dobák László, a KÉA versenyzője és Pedro kutyusa követte 267 ponttal.

A lista itt még nem ér véget, hiszen Dánffy Brigitta, a KÉA-KMSME versenyzője és Nápolyi nevű kutyája, 263 ponttal a 15. helyezet lett, míg Pinkóczi Diána és Mangó, a MAK versenyzői a 31. helyet szerezték meg 233 ponttal.

Az ünnepélyes díjátadáson az MMSZOSZ delegációja is részt vett, Orlik Zoltán elnök kíséretében volt Ledinger Gusztáv alelnök, Regőczi László nagykövet, Czuh János a Média Bizottság elnöke, Orlik Kitti PR vezető, Juhász Zoltán a CSMKE elnöke, továbbá több szövetségi önkéntes segítő is.

SZÍVBŐL GRATULÁLUNK minden versenyzőnek a szép eredményekért és természetesen, az életmentés terén tanúsított áldozatos munkájáért!

2017. szeptember