Valentin-nap Schönbrunnban

Igazán különleges program lehet Valentin-napon egy állatkerti séta keretein belül megfigyelni, hogy hogyan szerelmesek az állatok. A schönbrunni állatkertben erre nyílik lehetőség február 14-én, ráadásul párok egy jegy áráért, ami 15 euró, bejuthatnak a mágikus "Valentin-nap" jelszóval.

Valentin-nap Schönbrunnban

hirdetés

A kedvezményes jegy mellé egy órás körúton a látogatók bepillantást nyerhetnek az állatok magánéletébe. Például megtudhatják azt, hogy az állatvilágban leginkább a nőstény választja a hímet, ezért is alakul ki számos faj esetében a hímeknél egyfajta díszítés a tollazaton, agancson, vagy tulajdonságban.

A makik igen érdekes módját választották a hódításnak, bűzharcokat vívnak szívük választottjáért. A hímek az illatmirigyeikből kinyert, erősen bűzlő váladékkal kenik be fekete-fehér farkukat, melyet aztán a konkurens hím orra alá dörgölnek.

hirdetés

Amelyik egyed jobban bűzlik, az párosodhat a nősténnyel. Dagmar Schratter, az állatkert igazgatónője azt is elmondta, hogy a madarak többsége monogám életet él, s a párok közt egyfajta szeretetteljes törődés fedezhető fel.

A taranta papagájpárok szorosan, egymás mellett ülnek, összebújva, és gyakran érintik össze csőreiket, s tisztogatják egymás díszes tollazatát. Rajtuk kívül a humbold pingvin is szerelmesen hűséges fajta, addig párjával marad, míg utóduk nem születik.

Az állatkert kapui még számos érdekességet rejtenek az állatok románcáról, így mindenképp jó randi program lehet ezen a napon egy kis állatkerti séta.

2014. február