Tökfejeket kaptak Halloween alkalmából az állatkert lakói

Faragott tökből kaptak finomságokat az Állatkert lakói, köztük az ormányosmedvék, a gorillák, az orangutánok és az elefántok is. Ízlés szerint volt, aki csak a tökfejek tartalmáért lelkesedett, de a legtöbb állat magát a tököt is megette.

Tökfejjel játszó ormányosmedve

Tökfejjel játszó ormányosmedve a Budapesti Állat- és Növénykertben (Forrás: MTI)

hirdetés

Mindenszentek előestéje, illetve az ilyenkor tartott az angolszász halloween nyomán ma már Magyarországon is elterjedt szokás a töklámpások faragása. Nincs ez másként az Állatkertben sem, ám nálunk a faragott tökök nem csupán dekorációként szolgálnak, hanem a közönség szemével nézve is mókás környezetgazdagításként állataink számára.

Ilyenkor persze nem lámpást teszünk a tök belsejébe, hanem finom falatokat.

hirdetés

A gorilláknak például mézet, napraforgómagot, kekszet, salátát és hagymát töltöttek a gondozók a "tökfejekbe", és hasonló ínyencségeket kaptak az orangutánok is.

Tökfejjel játszó gorilla

A gorilláknak is komoly fejtörést okoztak a fura ábrázatú tökfejek (Forrás: MTI)

Persze az emberszabásúak nemcsak a tölteléket, hanem magát a tököt is megeszik. Az ormányosmedvét viszont inkább csak a tök belsejébe rakott gyászbogárlárva és mazsola érdekelte. Ami pedig az elefántokat illeti, nekik meg sem kellett tölteni a töklámpásokat...

Tökfejjel játszó orángután

Az orángutánok inkább csemegeként, mintsem művészeti atraktivitásuk miatt értékelték a tököket (Forrás: Zoobudapest.com)

Az Állatkert egyébként sok programmal készül a mindenszentek négy napos hosszú hétvégéjére, illetve az azt követő őszi szünetre, illetve kedvezményekkel is, hiszen a 14 éven aluli gyermekeknek ebben az időszakban díjmentes a belépés.

Tökfejjel játszó elefánt

Az elefántoknál hamarosan nem sok maradt a tökfejekből (Forrás: Zoobudapest.com)

Forrás: Zoobudapest.com

2016. október