Kacsát fogott a jegesmedve

Az ember azt hinné, hogy az állatkerti állatokból, az idő előrehaladtával, teljesen kiveszik a vadászösztön. Erre cáfolt rá nemrégiben egy jegesmedve a Fővárosi Állatkertben, aki a látogatók szeme láttára, szó szerint (szép lassan) levadászott és elfogyasztott egy, a kifutójába tévedt vadkacsát.

Kacsát fogott a jegesmedve

Megdöbbentő látványban volt részük azoknak, akik 2010. március 10-én, a kora délutáni órákban, a Fővárosi Állat- és Növénykert sarkvidék kifutóinál nézelődtek, ugyanis ekkor szállt a két jegesmedve bemutatóterébe egy vadkacsa tojó, melyet aztán a medvék szó szerint levadásztak.

Eleinte úgy tűnt, hogy a medencében úszkáló kacsával csak játszik üldözője, mivel többször is megragadta őt a hatalmas állat, majd, furcsa módon, különösebb sérülések nélkül, útjára is engedte.

A kacsa szintén igen különösen viselkedett, mivel látszólag egyáltalán nem zavarta a dolog és esze ágában sem volt tovább állni, elrepülni a csúcsragadozók elől. A huzavona már jó fél órája tartott, amikor is a medve elkapva a madarat, végül sajnos feltette az i-re a pontot, s így vált a játszótárs hamarosan eledellé.

A természetben amúgy mindennapos jelenségnek mondható eseménysorozatot, azok, akik végigkövették, meglehetősen vegyes érzelmekkel fogadták, ami nem is csoda, hiszen valljuk be, a természettől meglehetősen izolálódott városi lét során az ember nem gyakran tapasztal ilyesmit.

2014. február