3 dolog, ami egy örökké tartó szerelemhez kell

Gyakran felvetődik a kérdés: mennyire is illik egy pár össze? Ennek megválaszolására, az alábbi írásunkban összeszedtünk 3 dolgot, ami, ha megvan egy pár mindkét tagjában, s így egy kapcsolatban is, akkor minden bizonnyal összeillő párosról beszélünk, akiknek a szerelme kész arra, hogy örökké tartson!

Szerelmes pár a tengerparton

Forrás: pexels.com; Fotó: Gustavo Fring; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pexels; Licenc link: https://www.pexels.com/hu-hu/license/; Link: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/strand-vakacio-par-szeretet-4172874/

1. Kémia

Szerelemről lévén szó, az első és legfontosabb, hogy meglegyen az a bizonyos kémia köztetek! Ezt talán kár is ragozni, hiszen az a pár, akinél ez nincs meg, vagy nem marad tartós, sajnos a tapasztalat szerint nem túl hosszú, közös jövőre számíthat. Ha viszont valakinek már a puszta jelenléte is az egekbe emeli a pulzusod, s ez fordítva is igaz... innen már garantáltan 18+ a dolog, az biztos!


hirdetés

2. Nyitottság, kompromisszum készség

Ez elsőre talán elcsépeltnek tűnik, de mégis, nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy mennyire is fontos nyitottnak lenni és maradni a másik emberrel szemben. Annál is inkább, mivel a legtöbb esetben éppen úgy kezdődik egy kapcsolat megromlása, hogy az egyik, vagy mindkét fél egyre zárkózottabbá válik a másikkal szemben, a kommunikáció sérül, az őszinteség egyre csak kopik, s már kezdődik is a titkolózás, ami előbb-utóbb köztudott, hogy nagy eséllyel hova is vezet. Ha viszont ezen a téren minden rendben is van, nagyon fontos, hogy az a napi gyakorlatban is érvényre jusson, nem csak a szavak terén, hiszen bárki mondhat bármit, hanem tényleg nyitottan álljunk egymáshoz és ennek talaján, tudjunk rugalmasak is lenne és ha kell, kompromisszumot kötni annak érdekében, hogy mindenki tényleg jól érezhesse magát a kapcsolatban.

hirdetés

3. Kedvesség, udvariasság

Ez a harmadik kérdéskör sokak által szintén lebecsült, vagy elhanyagolt hosszútávon, pedig kulcskérdés lehet nem csak atekintetben, hogy mennyire jó együtt élni a mindennapokban, hanem abban is, hogy a kapcsolat mennyire képes időről-időre megújulni. Hiszen egy jó randi, vagy egy figyelmes, kedves gesztus nem csak az elején, hanem bármikor, akár 20, 30 év után is ugyanolyan jól tud esni a szívünk választottjától, mint a legelején! Arról nem is beszélve, hogy egy kedves emberrel egyszerűen sokkal jobb együtt lenni, mint egy életunt, vagy egyenesen morgós, tapintatlan, vagy érzéketlen valakivel.

SNR

2023. május 18.