Szállások, amelyeket éppen "különcségük" tesz népszerűvé

A tökéletes szállásról az emberek többségének határozott elképzelés él a fejében - így például míg egyesek a luxust keresik, másokat talán az érintetlen vadon és az egyszerűség vonz. Vannak persze olyan szállások is, amelyek feltehetőleg nem túl sokak elméjében körvonalazódtak - ezek viszont már tényleg olyan egyediek, hogy furcsaságukkal vagy szokatlanságukkal csalogatják magukhoz a vendégeket.

Egy igencsak különleges és hangulatos szállás

"Ingyen szállás" egy fabagoly rejtekében

The Watchers hotel - Bordeaux, Franciaország

A "The Watchers" a franciaországi Bordeaux-ban

A franciaországi Bordeaux méltán híres turistacélpont, ahol már egyáltalán az is furcsa, hogy a régió népszerűsége ellenére egy szállást - vagy affélét - ingyen igénybe lehessen venni. Pedig a Metro cikke szerint a fából mintázott bagoly esetében - amely valójában belülről egy kellemes, hagyományos anyagokat felvonultató, de modern építménynek tűnik - ez éppen így van.

A háromemeletes, kerek ágyakkal ellátott bagoly azért született, hogy a városlakók kedvük és igényük szerint kizarándokolhassanak a természetbe, ahol a csillagos ég alatt pihenhetnek meg a bagoly belsejében a kirándulás után. A "The Watchers" névre keresztelt szállást Candice Petrillo tervezte.

"Varázshegy hotel" egy chieli rezervátum szívében

The Magic Mountain Hotel - Huilo Huilo, Chile

A chilei The Magic Mountain Hotel-nek egészen rendkívüli, mesebéli habgulata van.

A chilei Huilo Huilo természeti rezervátumban, közel 60 ezer hektárnyi erdőségben "elrejtve" található a The Magic Mountain Hotel névre keresztelt szálloda, amely kívülről leginkább egy mohával borított hegyre emlékeztet.

A népszerű hotelban apartman és szobák is kialakításra kerültek, mindennek tetejébe pedig saját "vízesést" is kialakítottak a látogatók nagy örömére.

"Csőszállás" Ausztriában

Das Park Hotel - Ausztria

Kétségtelen, hogy az ausztriai Das Park Hotel "szobái" tiszták, egyszerűek, még, ha nem is a leg impozánsabb látványt nyújtják.

Kissé talán ironikus lehet, hogy az egyebek mellett a csodás főteréről, várkastélyáról és templomairól ismert Linzben egy olyan szállással rukkoltak elő, amelynek "szobáit" hatalmas betoncsövekből alakították ki.

A betoncsövek tetejére helyezett apró kis ablakok aligha engednek be sok fényt, és egyébként sem a kényelem a hálócsövek fő erénye, mivel az ágyon és a lámpán kívül sok berendezési tárgyra nem igazán lehet számítani. Másfelől viszont a "szobák" tiszták, és ami a legjobb, a Duna partjánál helyezkednek el, így legalább kellemes környezet fogadja a Das Park Hotel vendégeit.

Barlangszálló Jamaicán

The Caves - Negril, Jamaica

A jamaicai Negril egy igazán szép kis üdülőtelepülés, amely a turistákat elsősorban a csodálatos tengerpartjával vonzza. A The Caves, vagyis "A barlangok" nevű szállás viszont ugyancsak nevezetessége a helynek.

SA furcsa szállást egy sziklás terület tetején alakították ki, ügyelve arra, hogy a 12 alvószoba környezete a természeteshez hasonló legyen. A barlangokba elvonulva pedig a vendégek akár egy meghitt, gyertyafényes vacsorán is részt vehetnek.

További különleges, lenyűgöző szállodák itt:

Diós Anita

2017. november