Érdekes szállodák a nagyvilágból

Utazás során nem elsősorban a szálláshely kinézete a döntő, mégis akadnak a világon olyan különleges hotelek, melyek annyira egyediek, hogy, ha arra járunk, mindenképpen érdemes bennük eltölteni néhány napot.

Madonna Inn Resort & Spa (Kalifornia - USA)

A szálloda érdekessége, hogy mind a 110 szobája külön nevet visel és teljesen egyedi stílusú, a falaktól kezdve, a bútorzaton át egészen a kiegészítőkig.

Madonna Inn Resort & Spa

Madonna Inn Resort & Spa

hirdetés

Hotel & Igloo Village Kakslauttanen (Saariselkä - Finnország)

A Lappföldi hotel rendhagyó módon iglukban kínál szálláshelyet, melyek némelyike hóból, némelyike pedig termikus üvegből készült, így téve teljessé a sarkvidéki hangulatot vendégei számára. Mindezen felül az intézmény rendelkezik a világ legnagyobb füstszaunájával!

Éttermeiben lappföldi specialitásokat fogyaszthatunk, mint például rénszarvast, vagy grillezett lazacot. (Megjegyzendő, hogy hasonló jégkunyhós hotelek akadnak még ezen kívül is, Svájcban {Iglu-Dorf), Norvégiában (Sorrisniva Igloo Hotel) vagy például Ausztriában (Schneedorf) is.)

Hotel & Igloo Village Kakslauttanen

Hotel & Igloo Village Kakslauttanen

Das Park Hotel (Ottensheim {Linz mellett} - Ausztria)

E hotel egyedisége abban rejlik, hogy egyszerűen a zöld vidékre egymás után kihelyezett betoncsövekben lakatja a vendégeket, melyekbe alig van több berendezés egy ágynál. Elképesztő ötletessége azonban így is szép számmal vonzza a látogatókat.

Das Park Hotel

Das Park Hotel

hirdetés

Gamirasu Cave Hotel, (Ayvali Köyü - Törökország)

A barlangban kialakított szálloda különlegességei között olyan tényezők szerepelnek, mint, hogy maga a barlang már 1000 éve is lakott volt (például bizánci szerzetesek által), vagy, hogy a vulkanikus kőzetbe vájt hotel, e sajátossága miatt, állandó hőmérséklete 17-20 Celsius fok egész évben. Kialakítása teljesen egyedi ősi időket idéző hangulatával.

Gamirasu Cave Hotel

Gamirasu Cave Hotel

Hotel de Glace (Quebec - Kanada)

Maga a hotel csak január elejétől április elejéig "létezik", ugyanis ezt követően a tavaszi nap első sugarai egész egyszerűen elolvasztják az egész létesítményt. Építési munkálatai minden év decemberétől 1 hónapot vesznek igénybe, mialatt 15 000 tonna havat és 500 tonna jeget használnak fel.

A szállodában a dísztárgyaktól kezdve a bárpulton át egészen az ágyakig minden fagyott hóból és jégből van. Évről évre külön művészeket és designer-eket kérnek fel a hatalmas belső terek berendezéseinek és díszítőelemeinek tervezésére és megalkotására. Az egyetlen kényelmetlenségnek mondható tényező az itt eltöltött fagyos élményben, hogy az átlaghőmérséklet a hotelben átlagosan -5 fok körül van, amit hosszabb távon nehezen visel a szervezet.

Hotel de Glace

Hotel de Glace

Magic Montain Hotel (Huilo-Huilo természetvédelmi rezervátum - Chile)

A kivételes komplexumot a természet és az ember harmóniája alkotta. Épülete kizárólag a környékbeli, főként faanyagok felhasználásával készült, s a vulkán alakú hotel tetejéből vízesés tör fel s zubog alá a falakon. Látványa egészen mese béli és varázslatos.

Magic Montain Hotel

Magic Montain Hotel

Conrad Maldives Rangali Island Resort (Rangali - Maldív-szigetek)

E hotel egyes részei paradicsomi környezetben, az óceán vízszintje alatt helyezkednek el. A vendégeket alvás, vagy étkezés közben szó szerint cápák és ráják úszkálják körül. A gyönyörű zátonyra majdnem öt méteres mélységben 180 fokos kilátás nyílik.

Conrad Maldives Rangali Island Resort

Conrad Maldives Rangali Island Resort

hirdetés

Everland Hotel (Valahol a világban...)

A 4 csillagos szállodát (mely lényegében egyetlen szobából áll {melyhez fürdőszoba is tartozik}) egy művészduó készítette, és legfőbb jellegzetessége, hogy gyakorlatilag mobil egységként működik, egy az egyben szállítható és ahová odafér, oda bárhová kihelyezhető.

Everland Hotel

Everland Hotel

Capsule Inn Akihabara (Tokyo - Japan)

A hotelben 169 1x1x2 méteres lakókapszula található, valamint közös helyiség és közös zuhanyzó. E szálló tervezésekor a helytakarékosság volt a fő irányadó, hisz a sokszor zsúfolt japán nagyvárosokban lényegi szempontnak számít a térkihasználás. További előnye még a konstrukciónak, hogy megfizethető és praktikus, ezért nem is csoda, hogy egyre népszerűbb az ilyesfajta szállodai forma a térségben.

Capsule Inn Akihabara

Capsule Inn Akihabara

Utter Inn (Stockholm - Svédország)

A víz alatti úszó szálloda egy művész, Mikael Genberg alkotása. A Mälaren tó felszínén egy tipikus svéd házikó látható, mely a szálloda felső szintje, az alsó lakóhelység a víz alatt található. A hely érdekessége tehát, hogy az aktuális vendégek gyakorlatilag egy tó közepén a víz szintje alatt lebegve tölthetik az éjszakát.

Utter Inn

Utter Inn

Giraffe Manor (Nairobi - Kenya)

Az 1930-ban épült hotelhez csaknem 12 hektáros terület tartozik, mely számos állatnak ad otthont, köztük zsiráfoknak is, akik rendszeresen bekukucskálnak a szálloda szobáinak és étkezőjének ablakán, feledhetetlenné téve ezzel az ottlétet.

Giraffe Manor

Giraffe Manor

Jumbo Hostel (Stockholm - Svédország)

A szállás egy Boeing 747 jumbo jet belsejébe van berendezve, mely a reptér egy olyan részén parkol, amit másra már nem használnak. Hasonló hostel található még például Svájcban is.

Jumbo Hostel

Jumbo Hostel

Hobbit Motel (Woodlyn Park, Waitomo - Új-Zéland)

A szálloda érdekessége, hogy külsőleg teljesen úgy van kialakítva, mint amilyen Tolkien híres műveiből készült filmek (Gyűrűk ura, Hobbit) hőseinek, a hobbitoknak otthona.

Hobbit Motel

Hobbit Motel

Marmara Antalya (Antalya - Törökország)

Egyedülállósága abban rejlik, hogy épülete, mely mérnöki csodánk számít, a maga 2750 tonnájával folyamatosan forog, így kényeztetve vendégeit a szüntelenül változó pazar kilátással.

Marmara Antalya

Marmara Antalya

Kumbuk River Resort (Buttala - Sri Lanka)

Egy 16 hektáros területen helyezkedik el a kétemeletes elefánt alakú ökoszálló. Az elefánt szerkezetétől kezdve az étkészletekig minden lebomló, vagy újra hasznosítható anyagokból készült. A létesítményt elérhető áron akár egy csoport is lefoglalhatja a hatalmas területtel együtt. A hotel ablakaiból csodás panoráma nyílik a környező tájra, mely bővelkedik a vadvilág szépségeiben.

Kumbuk River Resort

Kumbuk River Resort

Null Stern Hotel (Teufen - Svájc)

A komplexum a világ első 0 csillagos hotele, mely egy jellegtelen föld alatti térben, egy bérház alsó részében helyezkedik el és egyedi sajátossága, hogy vastag falainak és szűrőrendszereinek köszönhetően ellenáll akár a nukleáris és vegyi támadásoknak is.

Null Stern Hotel

Null Stern Hotel

Palacio de Sal (Uyuni - Bolívia)

A bolíviai sósivatagban elhelyezkedő szálloda stílusosan, egy az egyben sóblokkokból van felépítve, mely egyedülállóvá teszi a világon.

Palacio de Sal

Palacio de Sal

Can Sleep (Lake Skanderborg - Dánia)

A tóparton lévő szálláshely lényegében hatalmas sörös dobozokból álló szobákkal rendelkezik, melyek igencsak szokatlan látványt kölcsönöznek a környéknek.

Can Sleep

Can Sleep

Free Spirit Spheres (Vancouver Island - Kanada)

Egy öreg erdőben 3-4 méter magasan gömb alakú szobák függeszkednek, melyek cédrusból, fenyőből és üvegszálból készültek. A hotel lakókamrái a meglehetősen furcsa elrendezés ellenére rendkívül komfortosak és kényelmesek, így a vendégek kellemes körülmények között hajthatják fejüket álomba az erdő lombkorona szintjén.

Free Spirit Spheres

Free Spirit Spheres

Kokopelli's Cave (Farmington - Új-Mexikó)

A barlanghotel 1650 m2-es lakosztálya 25-30 méterrel a földfelszín alatt terül el. Külön érdekesség, hogy az érkező vendégeknek alá kell írniuk egy papírt, mely szerint a hotelt saját felelősségre veszik igénybe.

Kokopelli’s Cave

Kokopelli’s Cave

Karostas Cietums (Liepaja - Lettország)

A létesítmény egy valódi, egykoron még működő katonai börtönből áll, ahonnan soha, senkinek nem sikerült megszöknie, ahol 150 ember lelt golyó általi halált, s amihez szinte alig nyúltak hozzá. Az ide érkező kalandvágyó vendégeket a hotel személyzete ugyanolyan körülmények között igyekszik tartani, mint az egykori rabokat, tehát aki ide készül, ténylegesen mostoha körülményekre számíthat.

Karostas Cietums

Karostas Cietums

Sandcastle Hotel (Weymouth - Egyesült Királyság)

A hotel lényegében nem más, mint egy homokvár, melyben a vendégek (mindössze 15 dollárért) a csillagos ég alatt hajthatják álomra fejüket.

Sandcastle Hotel

Sandcastle Hotel

Tianzi Hotel (Hebei Province - Kína)

A 2000-2001-ben nyílt hotel érdekessége, hogy ez a világ legnagyobb, alakzatokat (ez esetben isten alakokat, Fu a szerencse {középen}, Lu a jólét {jobb oldalon} és Shou a hosszú élet {baloldalon} szimbóluma) ábrázoló szállodája. A Shou kezében lévő őszibarack is egy lakosztály, a ruházatuk díszei ablakok, és Shou jobb lábánál köntöse rejti a bejáratot, tehát igen ötletes és jól kivitelezett alkotás.

Tianzi Hotel

Tianzi Hotel

Dog Bark Park Inn (Cottonwood - Idaho, USA)

A fából készült hotel a világ legnagyobb Beagle kutyája, ráadásul a tervezők humorát dicséri, hogy a hozzá tartozó mellékhelyiség egy külön, tűzcsap kinézetű épületben kapott helyet.

Dog Bark Park Inn

Dog Bark Park Inn

Mirrorcube (Harads - Svédország)

E meghökkentő hotel egy 4x4x4 méteres tükör kocka egy fa törzse körül, melyben egyszerre csak két ember tartózkodhat. A kockához kötélhíd vezet, valamint további érdekesség, hogy a tükör egyirányú, így bentről 360o-os kilátás nyílik a környező vidékre. Van benne franciaágy, fürdőszoba és tetőterasz is.

Mirrorcube

Mirrorcube

Phoenix Seagaia Resort (Miyazaki - Japán)

A szálloda híressége és egyben legkülönlegesebb része az Ocean Dome, mely a világ legnagyobb fedett fehérhomokos tengerpartja, tengervizes medencével (egyébként ez a medence a világ legnagyobb beltéri medencéje).

Phoenix Seagaia Resort

Phoenix Seagaia Resort

Hotel Caruso (Ravello - Olaszország)

E hotel medencéje lélegzetelállító páratlan kilátásával valódi élményfürdő.

Hotel Caruso

Hotel Caruso

The Galactic Suite Space Resort

A közeljövő egyik nagy beruházásának ígérkezik az űrhotel, melyben valószínűleg 3 millió euróért vendégeskedhetünk majd 3 éjszakán át. Az ár a tervek szerint tartalmaz egy 8 hetes tréninget egy trópusi szigeten, a vendégek az utazás során 15 alkalommal láthatják a napfelkeltét 24 óra alatt és 80 percenként körbeutazhatják az egész Földet! Megemlítendő, hogy manapság is már lehetőség van a Virgin Galactic névre keresztelt járművel űrbéli kirándulást tenni, melynek ára 200 ezer dollár.

The Galactic Suite Space Resort

The Galactic Suite Space Resort

2012. július