Nyers Tortilla tekercs

Az ember néha bizony megkívánja azokat az igazi fast food ételeket, melyeket szinte minden sarkon lehet kapni, s amelyeknek oly csábító az illata. De miért ne lehetne ezeket nyers zöldségekből is elkészíteni? Az ötletet a hűtőben türelmesen várakozó kínai kel adta és a körülötte lévő zöldségek.

Nyers Tortilla tekercs

Nyers Tortilla tekercs

A kínai kelt többek között azért is érdemes használni, mert csekély kalóriatartalma, illetve az érzékeny gyomrúak is ehetik, mivel ez az egyedüli káposztaféle, ami nem puffaszt.

Ebbe a tortilla tekercsbe most került egy kis sajt is, amit a nyers diétát követők nem esznek, de a recept magsajttal elkészítve is isteni!

Hozzávalók:

Tortilla:

Kínai kel

Jégsaláta

Uborka

Sajt

Napraforgó mag

Arany lenmag

Öntet:

Paradicsom

Mustár

Chili

Méz

Olívaolaj

Oregano

Só és bors

Elkészítése:

Először készítsük el a saláta alapot, amit bele fogunk tölteni a kínai kel tekercsünkbe. A jégsalátát tépjük meg a kezünkkel, a többi alapanyagot vágjuk kockákra, majd végül szórjuk meg magokkal.

Ezután készítsük el frissen az öntetünket. A paradicsomot turmixoljuk össze a mustárral, egy kevés chilivel és mézzel, majd csurgassunk rá néhány cl olívaolajat, végül pedig ízesítsük a fűszerekkel. Ha tehetjük, használjunk mindig friss fűszernövényeket.

Tipp:

A kínai kelnek azokat a leveleit használjuk fel, amelyeket még könnyedén fel tudunk tekerni anélkül, hogy megtörnének.

Jó étvágyat kívánunk!

Balázsi Anna - Nalab's Kitchen saját receptje alapján

2015. július