Nyers Tortilla tekercs
Az ember néha bizony megkívánja azokat az igazi fast food ételeket, melyeket szinte minden sarkon lehet kapni, s amelyeknek oly csábító az illata. De miért ne lehetne ezeket nyers zöldségekből is elkészíteni? Az ötletet a hűtőben türelmesen várakozó kínai kel adta és a körülötte lévő zöldségek.
Nyers Tortilla tekercs
A kínai kelt többek között azért is érdemes használni, mert csekély kalóriatartalma, illetve az érzékeny gyomrúak is ehetik, mivel ez az egyedüli káposztaféle, ami nem puffaszt.
Ebbe a tortilla tekercsbe most került egy kis sajt is, amit a nyers diétát követők nem esznek, de a recept magsajttal elkészítve is isteni!
Hozzávalók:
Tortilla:
Kínai kel
Jégsaláta
Uborka
Sajt
Napraforgó mag
Arany lenmag
Öntet:
Paradicsom
Mustár
Chili
Méz
Olívaolaj
Oregano
Só és bors
Elkészítése:
Először készítsük el a saláta alapot, amit bele fogunk tölteni a kínai kel tekercsünkbe. A jégsalátát tépjük meg a kezünkkel, a többi alapanyagot vágjuk kockákra, majd végül szórjuk meg magokkal.
Ezután készítsük el frissen az öntetünket. A paradicsomot turmixoljuk össze a mustárral, egy kevés chilivel és mézzel, majd csurgassunk rá néhány cl olívaolajat, végül pedig ízesítsük a fűszerekkel. Ha tehetjük, használjunk mindig friss fűszernövényeket.
Tipp:
A kínai kelnek azokat a leveleit használjuk fel, amelyeket még könnyedén fel tudunk tekerni anélkül, hogy megtörnének.
Jó étvágyat kívánunk!
Balázsi Anna - Nalab's Kitchen saját receptje alapján
2015. július