Mozzarella Caprese

A mozzarella sajt dél Olaszország különösen rejtélyes csodája. Semleges íz világa remekül illeszkedik számos olyan más alapanyaghoz, mint a zöldségek, gabonafélék, fűszerek, de még a gyümölcsökhöz is. A mozzarella megfelelő társításával könnyen létrehozhatjuk azt az ízharmóniát, amire vágyunk, csak tudnunk kell, hogyan.

Mozzarella Caprese

Mozzarella Caprese

A mozzarella caprese hagyományos elkészítésénél fel szoktuk használni az úgynevezett pestot is, de most ennél a receptnél a bazsalikomot frissen nyersen keverjük bele, ugyanis a pesto egyik eleme az olaj, amivel ugyanúgy csínján kell bánni. A caprese nem csak, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, de nagyon egészséges is.

Hozzávalók:

Mozzarella

Paradicsom

Olajbogyó

Bazsalikom

Újhagyma

Só, bors

Elkészítése:

Elsőként vágjuk össze az alapanyagokat. Ha mozzarella golyót és koktélparadicsomot használunk, azokat is vágjuk félbe. Az újhagymát szeleteljük fel, az olajbogyót csepegtessük le, majd öntsük hozzá a többihez.

A bazsalikomot mossuk meg, és szedjük leveleire. Ízesítsük a salátát, és fogyasszuk egészséggel!

Tipp:

Ha vacsora vendégeket várunk, fűzzük fel egymás mellé a paradicsomot-mozzarellát-olajbogyót és tegyünk a tetejére egy pici bazsalikom levelet. Így amellett, hogy egy nagyon látványos étket kapunk, az még könnyen fogyaszthatósága ás gusztusossága miatt, még pillanatokon belül el is fog tűnni a tányérról!

Jó étvágyat kívánunk!

Balázsi Anna - Nalab's Kitchen saját receptje alapján

2015. szeptember