Karácsonyi filmajánló - 2. rész

Folytatódik karácsonyi filmajánlónk, újabb 7 alkotással bővítve a kínálatot. A repertoár most igen széles sávban mozog, hiszen a legkorábbi általunk ajánlott alkotás még 1946-ból való! Ettől függetlenül természetesen azonban a karácsony ünnepi hangulata játssza most is a főszerepet összeállításunkban!

Karácsonyi filmajánló

Az élet csodaszép (It's A Wonderful Life)

A sort egy régi nagy kedvenccel kezdjük, mely még 1946-ból való, fekete-fehér, ám annál magával ragadóbban mutatja be a karácsony szellemét. A film rádöbbent minket arra, hogy történjen bármi rossz a szeretet, a család és a hit átsegít mindenen!

Diótörő

Eme kedves kis történet 1920 karácsonyán, Bécsben játszódik, amikor is a kis Mary egy diótörő fafigurát kap ajándékba.

Mikor elalszik, a diótörő és más játékai is életre kelnek, s kezdetét veszi egy varázslatos fantáziavilágbeli kaland, melyben természetesen a gonosz is megjelenik, a hatalomra törő patkánykirály alakjában.

Hóbarát

Jack Frost (Michael Keaton) egy elfoglalt zenész, aki karrierje építésén fáradozva elhanyagolja feleségét és kisfiát. Egy karácsony alkalmával aztán ráébred minderre, ám már késő, ugyanis végzetes balesetet szenved. Rá egy évre, szintén karácsonykor azonban a sors fura fintoraként újra testet ölthet a fia által gyúrt hóemberben, s így esély nyílik családjával rendezni a tartozását.

Télapu 1. 2. 3.

Az anyagias, elvált üzletember egyszer csak azon kapja magát, hogy ő a Mikulás, s új tisztsége kalandosabbnál, kalandosabb feladatokkal állítja szembe. Segítségére van számos vicces manó, rénszarvasai és legnagyobb rajongója, a kisfia. 3 részen át követhetjük nyomon a botcsinálta télapó mindennapjait.

Aludj csak, én álmodom

Lucy egy szép, de magányos lány, aki a metró alkalmazottjaként tölti unalmas hétköznapjait, mialatt plátói szerelemre ébred egy utas iránt, akit nap, mint nap lát. A férfivel történik egy baleset, ám Lucy csodával határos módon megmenti, azonban Peter kómába esik. A kórházban, a nagy kavarodásban Peter családja Lucyban véli felfedezni fiuk jegyesét, s mivel lánynak jól esik az újdonsült család szeretete, sodródni kezd az eseményekkel, miközben valódi szerelemre lel, méghozzá nem is akárkivel...

Jó szórakozást és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Ha tetszett a cikkünk, olvasd el az eslő részét is:

2013. december