Jurassic World - A park megnyitja kapuit

Most, 2015 júniusában, végre nem kell tovább várniuk a filmtörténeti mérföldkövet jelentő, Jurassic Park trilógia szerelmeseinek, ugyanis afféle Jurassic Park IV-ként, 14 év után, végre itt az újabb rész, a Jurassic World!

Jurassic World - A park megnyitja kapuit

A történet szerint (mely így szorosan kapcsolódik a trilógiához), 22 évvel járunk a korábbi események után, amikor is a John Hammond által eredetileg is tervezett Jurassic Park mégis megnyitotta kapuit az Isla Nublar, azaz a Nublar szigeten.

Jurassic World - A park megnyitja kapuit

A 10 éves működése során azonban a park látogatószáma csökken, melyet a lelkes kutatók egy új, minden eddiginél izgalmasabb "attrakcióval" szeretnének megállítani, ami azonban balul sül el, s hamarosan ismét jön a "futás, meg a sikítás", ugyanis mindez egy teljesen új, klónozott dinoszaurusz faj létrehozásában testesül meg, mely minden eddiginél intelligensebbnek, s így halálosabbnak bizonyul.

Jurassic World - A park megnyitja kapuit

Bár a Jurassic World meglepetés dinoszauruszának, s egyben "fő gonoszának" kilétét egyelőre homály fedi, annyit azért lehet tudni róla, hogy az új dínót a Hammond Creation Labs felelőtlen munkatársai hozták létre, többek között a Karnoszaurusz, a Gigantoszaurusz és a Madzsungaszaurusz génjeinek felhasználásával.

Jurassic World - A park megnyitja kapuit

Ami a nevét illeti, a weben Diabolus rex (azaz az "ördögök királya"), míg a film hivatalos weboldalán Indominus rex (vagyis a "rettenthetetlenek királya") néven emlegetik a szuper dínót.

Jurassic World - A park megnyitja kapuit

A film abban is hű maradt a korábbiakhoz, hogy eme rész készítésében is részt vett a háromszoros Oscar-díjas amerikai filmrendező és producer, Stephen Spielberg, aki a Jurassic Park I-et és II-t rendezte, valamint a Jurassic Park III producere volt, ahogyan a mostani résznek is, így biztosan nem kell majd csalódnunk, ha igazi dínós hangulatra vágyunk, a főszerepekben azonban új hősöket ismerhetünk meg, akiket többek között Chris Pratt (Owen) és Bryce Dallas Howard (Claire) játszanak.

Ami pedig a dínókat illeti, a következő fajok már biztosan szerepelnek majd a filmben, melyek közül most először vízi őshüllők is megjelennek, a repülők és szárazföldiek mellett: Ankylosaurus, Apatosaurus, Baryonyx, Dimorphodon, Edmontosaurus, Gallimimus, Metriacanthosaurus, Microceratus, Mosasaurus, Pachycephalosaurus, Parasaurolophus, Pteranodon, Stegosaurus, Suchomimus, Triceratops, na és persze a két kihagyhatatlan ragadozó, a Tyrannosaurus Rex és Velociraptor. Utóbb kiderült, hogy ezen fajok csak egy része kapott helyet az alkotásban, a többiről csak a film hivatalos oldalán van némi leírás.

Jurassic World - A park megnyitja kapuit

Külön érdekesség, hogy úgy tűnik, a húsevő dínók most először a "jó oldalon" is megjelennek, méghozzá a Velociraptorok és a Tyrannosaurus rex személyében. A raptorok ráadásul, némi betanítást követően, hajlandóak a Jurassic World fenegyerekének, Owennek a parancsait követni, legalább is valamennyire, így más egyéb, különleges fordulatokat is tartogathatnak még a rajongóknak.

Jurassic World - A park megnyitja kapuit

Íme, a magyar szinkronos előzetes:

A Jurassic World premierje Magyarországon 2015. június 11-én, csütörtökön lesz látható.

2015. június