Duplacsokis cékla muffin

Tojásmentesen, természetes cukortartalommal!

Ahhoz, hogy a hétköznapok ne hétköznapian teljenek, ne csak a vasárnapi ebéd után járjon a sütemény! Mivel a Nalab's Kitchen az élet minden területén a tökéletes egyszerűségre törekszik, azaz a minimálra, az esztétikára és a minőségre, így az égisze alatt készült finomságokat is ezek jellemzik.

Duplacsokis cékla muffin

Duplacsokis cékla muffin

Ahhoz, hogy illatozó csoki mámorban ússzon a konyha, alapvető alapanyagok a polcon a zabpehely, a holland kakaó, az étcsokoládé vagy nyers kakaó töret, méz... A másik titok, hogy nem szabad rohanni fejvesztve a boltba, ha valami hiányzik, egész egyszerűen abból érdemes néha dolgozni, ami éppen karnyújtásnyira van az embertől. Így jöhetett létre ez a csodás egészségtudatos tojásmentes muffin is!

Hozzávalók:

Hajdina liszt

Zabpehely liszt

Cékla

Holland kakaó

Nyers kakaó töret

Méz

Útifű maghéj

Szódabikarbóna

Elkészítése:

Fele-fele arányba keverjük össze a hajdina lisztet és a zabpehely lisztet. Szórjunk bele tetszőleges mennyiségű holland kakaóport, attól függően, mennyire szeretnénk, hogy domináljon a csokoládé, bár, duplacsokis lévén, minél inkább, annál jobb! Ha nincs otthon nyers kakaó töret, a hagyományos étcsokoládét is beletörhetjük. Ezután csurgassuk bele a mézet. Szórjuk meg egy kis szódabikarbónával és egy kiskanálnyi - tojáshelyettesítő - útifű maghéjporral, majd öntsünk hozzá egy kis vizet és keverjük össze az egészet.

A cél az, hogy tésztaállagot kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, takarjuk le egy negyedórára és pihentessük, hogy az útifű maghéj kifejtse hatását. Amíg pihentetjük, pucoljuk meg a céklát, és reszeljük is le, majd a legvégén keverjük a tésztához és már mehet is a sütőbe!

Biztos sokaknak furcsa lehet a csokoládé és a zöldség kombináció, pedig, meglepő, de nagyon jól kijönnek egymással, így minden bizonnyal zseniális ember lehetett, akinek ez a párosítás először ez eszébe jutott, így tegyünk egy próbát velük bátran!

Tipp:

A céklát helyettesíthetjük cukkínivel is, mert így is végeredménynek egy lágy, krémes süteményt fogunk kapni.

Kellemes kísérletezést és jó étvágyat kívánunk!

Balázsi Anna - Nalab's Kitchen saját receptje alapján

2015. szeptember