Csokis tallér macaporral
Tojásmentesen, természetes cukortartalommal!
A maca gyökérzöldség, amit az inkák ginzengjének is neveznek, a források szerint a testi és szellemi teljesítményre is jó hatással van, hormonharmonizáló és még a libidóra is pozitívan hat! Az Andok lejtőin, teljesen szabadon nő, amit a helyi lakosok évezredek óta ki is használnak. Nálunk por formátumban érhető el a legkönnyebben. Igazi superfood, magas magnézium és kalcium forrás.
Csokis tallér macaporral
Hozzávalók:
Zabpehely liszt
Zabpehely
Holland kakaó
Nyers kakaó töret
Méz
Útifű maghéj
Maca por
Elkészítése:
Fele-fele arányba keverjük össze a zabpelyhet és a zabpehely lisztet. Az apró szemű zabpelyhet érdemes választani, de az egészszemű is ugyanolyan jó. Ezt követően keverjük hozzá a holland kakaót és a nyers kakaó töretet.
Ha nincs otthon, akkor a hagyományos étcsokoládét is beletördelhetjük. Csurgassunk bele tetszőleges mennyiségű mézet, annak függvényében, hogy mennyire szeretnénk édesre. Végül tegyünk bele 1-1 kiskanál macaport, útifű maghéjport és keverjük el vízzel. Pihentessük negyed órán át és mehet is a sütőbe!
Tipp:
A macapor nyersen is fogyasztható joghurtba, vagy turmixba keverve.
Jó étvágyat kívánunk!
Balázsi Anna - Nalab's Kitchen saját receptje alapján
2015. szeptember