Árpagyöngyös gabona saláta
Nincs is gyorsabb és táplálóbb ebéd, mint egy gabona saláta, friss szezonális brokkolival és egy kis naranccsal megbolondítva. Azt biztosan kevesen tudják, hogy a brokkoli és a narancs összetevőit tekintve nagyon közel állnak egymáshoz, így ebből a különös párosításból fantasztikus ízvilág kerekedik ki.
Árpagyöngyös gabona saláta
hirdetés
Az árpagyöngyöt, másnévén gerslit, már a vikingek és a római gladiátorok is fogyasztották, erjesztett levét pedig az ókori Egyiptomban itták. Fogyasztása kedvezően hat a vércukor- és a koleszterinszintre, továbbá ez a legnagyobb nyomelem tartalmú gabonaféle.
Tartalmaz káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort is. Rendkívüli rosttartalma miatt az emésztést igen kedvezően befolyásolja, emellett megnyugtatja az idegrendszert és vizelethajtó hatással is bír.
hirdetés
Hozzávalók:
Árpagyöngy 200 g
Brokkoli 500 g
Narancs 3 db
Puffasztott köles
Napraforgómag
Olívaolaj
Só, bors
Elkészítése:
Bő vízben feltesszük az árpagyöngyöt és puhára főzzük. Közben a brokkolit rózsáira szedjük és megpároljuk, a narancsot kifilézzük és felszeljük. Ha mindez kész, az árpagyöngyöt hagyjuk hűlni, majd összekeverjük a brokkolival és a naranccsal, majd megszórjuk puffasztott kölessel és napraforgómaggal. Olívaolajjal locsoljuk tetszés szerint, majd tálalhatjuk is.
hirdetés
Jó étvágyat kívánunk!
Balázsi Anna - Nalab's Kitchen saját receptje alapján
2015. május