1 kérdés, amiből a válás előre jelezhető

Mikor van vége a házasságnak? Mik a rossz kapcsolat jelei? Bár a tönkrement házasságnak vannak ismérvei, mégis egy egyszerű kérdéssel egyértelműen lehet következtetni a kapcsolat végére.

Váló pár

Forrás: pexels.com; Fotó: cottonbro; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pexels; Licenc link: https://www.pexels.com/hu-hu/license/; Link: https://www.pexels.com/photo/woman-in-white-dress-shirt-sitting-beside-woman-in-white-long-sleeve-shirt-4098219/

hirdetés

A válás a mai világban nem ritka - Magyarországon 2021-ben 72ezer házasságra 18ezer válás jutott - és nem is elítélendő, de mégis mindenki szeretné elkerülni, hiszen az a legjobb, ha szívünk választottjában nem kell akkorát csalódnunk, hogy a kapcsolat megszakítása mellett döntsünk.

A vég előtt számos pár érzi úgy, hogy esetleg segíthet még a párterápia, azonban a terapeuta, pszichológus már a foglalkozás legelején tud következtetni a terápia végkimenetelére, akár arra is, ha ez egy hosszú házasság vége, pusztán azzal, hogy - a sok között - feltesz egy igen fontos kérdést.

hirdetés

Milyennek emlékeznek a pár tagjai a kezdeti időszakra, a találkozásra? Írják le, beszéljenek róla, idézzék fel momentumait.

A szakértő tapasztalatok azt mutatják, hogy bármekkora is legyen a probléma, ha erre a kérdésre a felek szája mosolyra görbül, örömmel tekintenek vissza a kezdetekre, kedves emlékeket kezdenek sorolni, akkor a kapcsolat megmenthető, van még remény.

hirdetés

De ha - akár csak az egyik fél is - rossz színben látja azt, aminek az egyik legboldogabb időszakként kellene élnie emlékeinkben - , csak negatív érzéseket, dolgokat tud felsorakoztatni, akkor nagy a valószínűsége (persze kivételek mindig vannak), hogy a pár előbb-utóbb külön utakon folytatja tovább az életet.

2022. október 8.