hirdetés
Az alábbi, finom sütemény recept, nem csak ízletes, de fogyókúra-barát, s ráadásul, még nagyon látványos is!
Zabos Boci Szelet
hirdetés
Hozzávalók:
A piskóta hozzávalói:
250 g zabkorpa
1,5 db kisdobozos tejföl
4 evőkanál cukrozatlan kakaó por
3 tojás
2 sütőpor
Édesítőszer (lehetőség szerint nádcukor) és vanília aroma, ízlés szerint
A "foltok" hozzávalói:
25 dkg túró
1 kis dobozos tejföl
Mazsola
1 tojás sárgája
Édesítő(lehetőség szerint nádcukor) és vanília aroma, ízlés szerint
+ vaj a tepsi kikenéséhez
Zabos Boci Szelet hozzávalók
Elkészítése:
Elsőként egy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat, melyek a következők: zabkorpa, kakaópor, sütőpor, majd a tojásokat először külön jól elkeverjük, ezt követően beleöntjük a tálba. Hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint ízesítjük, és jól megkeverjük a hozzávalókat.
hirdetés
A túrót összetörjük, a tejföllel és a tojássárgájával összedolgozzuk, majd beletesszük a mazsolát, ízesítjük, és megint elkeverjük.
Végezetül egy kisebb méretű tepsit kivajazunk, beleöntjük a kakaós masszát, majd kanállal ráhelyezzük és formázzuk a foltokat. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Tipp:
Kiváló, könnyen elkészíthető finomság, ami sem cukrot, sem lisztet nem tartalmaz!
hirdetés
Tipp:
Gyermekeknek remek, vidám formákat mintázhatunk a foltok helyett.
Jó étvágyat kívánunk!
K.O.
2013. január