Zabkorpás túrógombóc

Az alábbi túrógombóc recept, bár nem klasszikus, mégis, nagyon egészséges, s még a vonalainkra is vigyáz, így érdemes kipróbálni akkor is, ha, éppen alakformálásra adtuk a fejünket, ugyanakkor, valahogy mégsem tudunk lemondani a nyalámságokról.

Zabkorpás túrógombóc

Zabkorpás túrógombóc

Hozzávalók 4-5 személyre:

350 g zabkorpa

500 g túró

4 tojás

Cukor

Egy csipet só

Olaj

450 g tejföl

Fahéj

Elkészítése:

I. A túrót, 250 g zabkorpát és a tojásokat egy edénybe tesszük, hozzáadunk egy csipet sót és ízlés szerint édesítjük, ezután kézzel homogénre gyúrjuk, lefedjük és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a zabkorpa jól megszívja magát.

II. Felteszünk egy magasabb lábasban vizet, amíg felforr, addig elővesszük a masszát és vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. A forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, melyek akkor lesznek készen, ha feljönnek a víz tetejére (ezért érdemes magasabb edényben főzni, hogy lássuk).

III. Amíg megfőnek a gombócok, elkészíthetjük a panírt. Egy serpenyőben kb. fél deci olajat felhevítünk, majd beleöntjük a maradék zabkorpát. Folyamatosan kevergetjük, hogy csak piruljon és ne égjen oda. A végén ehhez is adhatunk egy kis cukrot és egy kis fahéjat is. Ha feljöttek a gombócok, egyből jól hempergessük meg őket a panírban.

Kissé édesített tejföllel tálaljuk.

Zabkorpás túrógombóc

Jó étvágyat kívánunk!

2012. november