Wakeboardozási lehetőségek a Balatonon

hirdetés

A wakeboard egy, a szörfözés ihlette, extrém vízi sport, melynek két fajtája van, a kötélpályás és a motorcsónakos verzió. Lényegében arról van szó eme sport esetében, hogy egy, a szörfdeszkához hasonló (de attól lényegesen különböző tulajdonságokkal bíró) deszkán az ember vontatás által jut el a vízen való siklásig.

Wakeboardozási lehetőségek a Balatonon

hirdetés

Az érzés egészen fenomenális, így akár adrenalin függők vagyunk, akár nem, mindenképpen érdemes kipróbálni eme extrém, mégis meglehetősen biztonságos vízi sportot. Nézzünk tehát néhány helyet, ahol megtehetjük első wakeboardos lépéseinket!

Füred Wakeboard Centrum - Balatonfüred

A füredi wakeboard kötélpálya, a maga 1 kilométeres hosszával, Magyarország első wakeboard pályája. A Füredkemping területén (8230 Balatonfüred, Széchenyi utca 24.) található pálya a már gyakorlott wakeboardosok szerint, kissé meglógott kötélzetével együtt is kellemes hangulatú, többnyire tömeg sincs, s állítólag innen a legpazarabb a táj minden wakeboard pálya közül, így kifejezetten élvezhető.

Füred Wakeboard Centrum - Balatonfüred

Természetesen, ha ide tévedünk, attól sem kell megijednünk, ha még sohasem álltunk deszkára, hiszen a helyszínen oktatási szolgáltatást is igénybe vehetünk.

hirdetés

Bamboosziget - Siófok-Szabadifürdő

Siófokon, a Balaton vizében, létezik egy mesterséges, 470 négyzetméteres sziget, melyet Bambooszigetnek hívnak. Itt szintén egy 1000 méteres wakeboard pálya várja a sportolni vágyókat.

Bamboosziget - Siófok-Szabadifürdő

Az itt található, ötszög alakú pálya egyszerre 12 ember kiszolgálására képes, ám, ha esetleg várni kéne egy kicsit sorunkra, addig sem fogunk unatkozni a szigeten, hiszen számos napernyő, nyugágy, büfé és egyéb programok gondoskodnak a várakozók és kísérőik jókedvéről.

Vonyarcvashegyi vízisí és wakeboard pálya - Vonyarcvashegy

A Nyugat-Balaton egyik legnépszerűbb strandján, a vonyarcvashegyi Lidó strandon található a Balaton 3. kiépített wakeboard kötélpálya, amely vízisízésre és wakeboardozásra is egyaránt lehetőséget biztosít a tavon.

Vonyarcvashegyi vízisí és wakeboard pálya - Vonyarcvashegy

A 200 méteres napozóteraszon töltött kellemes perceket az ember egy, az előbbieknél kisebb, mindössz 830 méter hosszú, de annál kacifántosabb wakeboard pályán pezsdítheti fel, így az élmény garantált!

hirdetés

Ha saját felszereléssel érkezik az ember, még kedvezményeket is kap a pályabérletből, így igazán megéri ellátogatni Vonyarcvashegyre.

A fenti 3, kiépített pályán kívül természetesen vannak még csónak által vontatott wakeboardozásra is lehetőségek a magyar tenger körül, tehát érdemes bátran érdeklődni eme extrém, ám mégis könnyen tanulható és megszerethető vízi sport iránt.

2015. július