Vitorlázási lehetőségek a Balatonnál

A vitorlázás minden bizonnyal a legnépszerűbb balatoni vízi sport, így időről-időre sokan kacérkodunk a gondolattal, hogy kipróbálnánk, vagy éppen már megtettük, s vágyunk rá újra, meg újra. Ha ebben a cipőben járunk, íme, néhány helyszín, ahol biztosan szerét ejthetjük életünk vitorlás kalandjainak!

Vitorlázási lehetőségek a Balatonnál

Kötélhajó vitorláskölcsönző - Balatonfüred

Balatonfüreden, a BAHART hajóállomás mólóján búvik meg a Pitalugue vitorlás, melyet bármikor kapitányostól bérbe vehetünk, s kérésre, akár Tihanyból, Földvárról, vagy éppen a Balaton fővárosából, Siófokról is fedélzetére léphetünk.

A nyolc személyes hajót alapvetően 7-en vehetjük igénybe (+1 fő a kapitány), s számos program közül választhatunk, a kötetlen sétavitorlázástól kezdve, a naplemente és a tihanyi túrán át, egészen a hosszabb lélegzetvételű badacsonyi bortúráig. A kölcsönző ráadásul olyannyira rugalmas, hogy segítségükkel akár legénybúcsút, lánybúcsút, szülinapot, stb. vagy éppen akár egy, a hajó befogadóképességét is meghaladó létszámú csapatépítő tréninget is szervezhetünk a Balaton vizére!

S, ha ez még nem volna elég, biztonságos területen, némi felügyelet mellett, még a hajót is vezethetjük!

R-Yacht sétavitorlázás - Balatonfüred

Szintén Balatonfüreden, a vitorlás téren (Iroda: 8230 Balatonfüred, Magyar utca 13.) az R-Yacht –tól bérelhetünk sport- és túravitorlást (6 és 9 fős), illetőleg Yachtot (12 fő befogadására képes) vagy akár a Róza rendezvényvitorlást, melyen akár 30-an is élvezhetjük a vízen a Balatoni naplementék szépségét.

R-Yacht sétavitorlázás

Eme hajók ráadásul szintén igénybe vehetőek kapitánnyal együtt is, így az igazi balatoni vitorlázás élményéhez nem szükséges rendelkeznünk semmilyen előképzettséggel.

R-Yacht sétavitorlázás

R-Yacht sétavitorlázás

R-Yacht sétavitorlázás

T-flotta - Siófok

Siófokon, mint a Balaton fővárosában, nagy választékból válogathatunk, ha hajót szeretnénk bérelni.

T-flotta - Siófok

Az egyik kiemelkedő szolgáltató e téren, a T-flotta, melynél 5-től egészen az 50 fős vitorlásig szinte bármekkora hajót bérelhetünk, bár a nagyobb hajókat, érthető módon, már csak személyzetestől vehetjük igénybe.

T-flotta - Siófok

További előny, ha őket válasszuk, hogy vitorlás túránk útvonalát magunk is megválaszthatjuk, illetőleg, hogy akár olyan különleges szolgáltatásokat is igénybe vehetünk náluk, mint a vízitaxi, ami a Siófoki hajóállomás 8-as állásáról közlekedik menetrend szerint, de megrendelés szerint akár bármelyik Balatoni kikötőbe rendelhető.

Pannon Yacht Charter - Balatonfüred

Eme, a vitorlázás terén sok tapasztalattal rendelkező cég prémium kategóriájú vitorlás hajók bérbeadásával, vitorlás oktatással, valamint vállalati vitorlás események és vitorlásversenyek teljes körű szervezésével foglalkozik a Balatonon, Bavaria 32 típusú hajókból álló hajóparkuk pedig jelenleg a Balaton legnagyobb egységes charter-flottája.

Pannon Yacht Charter - Balatonfüred

Báziskikötőjük az északi parton, Balatonfüreden található, a Hotel Silver Resort exkluzív kikötőjében, a Silver Yacht kikötőben.

Pannon Yacht Charter - Balatonfüred

Külön érdekesség, hogy bérbe vehető náluk a Nemere II (75-ös cirkáló) is, mely vitorlás a Balaton zászlóshajójaként ismert. Eme gyönyörű, mahagóni hajó, több mint fél évszázada épült, s 1955 óta tartja a Kékszalag időrekordját!

Természetesen a fentieken kívül még számos lehetőség van vitorlás bérlésre a Balatonnál. Érdemes figyelni mindig a szezonális, illetőleg aktuális akciós ajánlatokat is, melyeket hirdetnek, hiszen ezekkel több ezer Forintot is megspórolhatunk alkalmanként.

2015. július