Valentin-napi kedvhozó filmek

Íme, a szerelmes filmek toplistája

A Valentin-nap a szerelem és a szeretet ünnepe. Ezen a napon minden megengedett, ami cukormázas, szivecskés és rózsaszín. Adjuk át magunkat hát bátran a bennünk feltörő emlékeknek, esetleg egy új, vagy a régi szerelem magával ragadó erejének, s szóljon ez a nap a mindent elsöprő romantikáról. Erre a legkönnyebben néhány klasszikus romantikus film segítségével tudunk lélekben is rákészülni. A következő filmek abszolút erre a napra lettek kitalálva, s általuk a szerelem megmutatja, ezer arca van.

Valentin-napi filmek

Forrás: pixabay.com; Fotó: Jill Wellington; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Licenc link: https://pixabay.com/service/license/; Link: https://pixabay.com/photos/candles-valentine-valentine-s-day-2000135/

Próbababa

Az egész életében peches srác talál egy állást, mely nem ígérkezik túl izgalmasnak, de egy váratlan fordulat következtében egy lány csöppen az életébe, nem is akár ki, egy elvarázsolt hercegnő. Ez teljesen felforgatja a fiú életét, s még az is lehet, hogy a karrier, a szerencse és még a szerelem is rátalál.

Távol Afrikától

Az afrikai vadon és a hőség bizony egy előkelő nőt is meg tud változtatni. Nehéz döntések sorozatát kell meghoznia, mindeközben beleszeret egy kalandorba, aki csak zavarosabbá teszi kusza életét. A film szépsége párosul Meryl Streep és Robert Redford remek színészi alakításával, s így egy lebilincselő történetnek lehetünk részesei általuk.

Halhatatlan szerelem

Amikor életveszélybe kerül Daniel szerelme, s úgy tűnik, már csak a jövő tudománya mentheti meg a nő életét, a férfi úgy dönt ő is inkább átalussza ezt az időszakot. Egy katonai kísérlet keretein belül erre lehetősége is nyílik, de a berendezés meghibásodik, s a lehibernált pilótáról a háború hevében mindenki megfeledkezik.

Mikor több mint 50 év múltán magához tér szerelme mit sem gyengült a nő iránt, de valami megváltozott. Az idő gyorsabban pörög, mint szeretné, így egyre kevesebb ideje marad megtalálni szíve szerelmét.

Hétmérföldes szerelem

Egy éjszakás kaland sok van a világon, de mi történik, ha a partner jobban megtetszik a kelleténél, s a kalandból románc, majd kapcsolat szövődik, de az élet előreláthatóan elválasztja a szerelmeseket, s nem marad más, mint a levelek, az sms, a telefon és a hétmérföldes távolság.

Micsoda nő!

Bár eredetileg a történet közel sem készült ilyen romantikusnak, hiszen az első forgatókönyv végén a gazdag üzletember egyszerűen kidobja a már sokat megélt hivatásos lányt, de szerencsére a film nem követte el ezeket a hibákat, s két szerethető karaktert mutat be, ahogy a társadalmi kaszt alsó és felső pontjáról egymásra találnak.

Mielőtt éjfélt üt az óra

Harmadik alkalommal követhetjük Celine és Jesse egymásra találásának történetét. Ebben a részben arra kapunk rálátást mennyire fontos a már jól működő kapcsolatban, vagy házasságban élők számára is a hosszas beszélgetés, az egymásra figyelés és a romantika, az hogy mindig tudjunk megújulni úgy, hogy közben önmagunk maradjunk, s elfogadni az idő előrehaladtával, hogy a szerelem nem gyengül, csak átalakul.

2014. február