Vajas sült pisztráng
Magyarországon jelenleg a halételek méltánytalanul mellőzve vannak a mindennapokban, pedig nagyon egészségesek és nem utolsó sorban ízletesek, ráadásul számos közülük könnyen elkészíthető. Ilyen eme sült pisztráng recept is, próbáljuk ki és nem fogjuk megbánni!
Szalámis kalapos
hirdetés
Hozzávalók (2 főre):
2 sebes, vagy szivárványos pisztráng (~500 g)
5 kisebb szem krumpli
1 evőkanál kacsazsír
40 g vaj
Só
Elkészítése:
A vajat sózzuk meg és a kezünkkel dolgozzuk össze, majd a megtisztított halat dörzsöljük be vele alaposan, kívül-belül. Ezt követően tegyük tepsibe a pisztrángokat és süssük 15-20 percig kb. 160 °C-on.
hirdetés
Amíg a halak sülnek, pucoljuk meg a krumplit, vágjuk kockákra, majd főzzük puhára (sós vízben), mikor kész, szűrjük le és forgassuk kacsazsírba.
Tipp:
Friss petrezselymet is szórhatunk a krumplira.
hirdetés
Jó étvágyat kívánunk!
2014. július