Újhagymás lepényke
A tavasz egyik legkedveltebb zöldsége az újhagyma, melynek fehér és lila változata is létezik. Zsenge, zöld hajtásait mindenki szívesen fogyasztja, ám csomagban véve gyakran nem fogy el az összes. Ezt az egészséges növényt azonban kár lenne veszni hagyni, ebben az esetben (is) hasznos recept lehet a következő, melynek során a lepényt e finom, friss alapanyaggal kombinálhatjuk.
Újhagymás lepényke (Forrás: bestofcafe.hu / Seres-Nagy Katalin)
hirdetés
Hozzávalók:
- 2 pohár kefir (1 pohár ~ 140 g)
- 2 pohár liszt
- 2 nagyobb méretű tojás
- 3-4 szál újhagyma (fehér és lila vegyesen - mennyiség ízlés szerint)
- Só
Elkészítése:
Öntsük egy tálba a kefirt, majd törjük rá a tojásokat. Az újhagymákat tisztítsuk és mossuk meg, vágjuk apróra és szórjuk bele az elegybe. Sózzuk, majd alaposan keverjük el az egészet.
hirdetés
Ezután adjunk hozzá egy pohár lisztet, keverjük össze, majd adjuk hozzá a másik pohár lisztet is.
Evőkanállal, egy olajozott, felhevített serpenyőbe, formáljunk lepénykéket a tésztából, majd süssük meg őket.
hirdetés
Tálaljuk önmagában, tejföllel, vagy sült húsok, halak mellé köretként.
Az újhagymás lepény magába tálalva is ínycsiklandó fogás lehet. (Forrás: bestofcafe.hu / Seres-Nagy Katalin)
Jó étvágyat kívánunk!
Seres-Nagy Katalin
2020. május