Túróval töltött paradicsom
A nyár mindenképpen a paradicsomban való bőség időszaka, így ekkor eme friss alapanyagból rengeteg ételt készíthetünk, melyek nem csak könnyűek, hanem, egy kis fantáziával táplálóvá is varázsolhatóak. Íme, egy nagy kedvenc, a töltött túróval és friss hagymával töltött paradicsom receptje.
Túróval töltött paradicsom
HIRDETÉS
Hozzávalók (3 személyre):
5 nagyobb paradicsom
250 g túró
10 dkg sajt
1 tojás
2 evőkanál kacsazsír
1 kis fej vöröshagyma
Metélőhagyma
Bazsalikom
Só
Elkészítése:
Vágjuk félbe a paradicsomokat, majd egy kanál segítségével kanyarítsuk ki belsejüket. A következő lépésben készítsük el a tölteléket: Tegyük egy tálba a hozzávalókat, a túrót, a (nyers) tojást, a zsírt, a reszelt sajtot és a felkockázott vöröshagymát, majd ízesítsük ízlésünk szerint metélőhagymával, bazsalikommal és sóval, ez után pedig alaposan dolgozzuk össze a tölteléket.
HIRDETÉS
Töltsük meg a paradicsomokat, majd tegyük őket egy tepsibe és tegyünk a tetejükre is egy kis sajtot. Süssük 180 fokon a töltött paradicsomokat addig, amíg tetejükön a sajt pirulni nem kezd.
Tipp:
Juhtúróval is készíthetjük ezt a nyári finomságot.
Tipp:
Egy kis fokhagymával még kifejezőbb lesz az íze.
Tipp:
Tálalhatjuk húsok, tészták mellé köretként, vagy pirított kenyérrel, esetleg pirított, puffasztott búzával előételként is kiváló.
Jó étvágyat kívánunk!
2014. július