HIRDETÉS

Túrós pogácsa

A túrós pogácsa sokak nagy kedvence a finom íze és kellemes állaga miatt, és a vendégsereg is szívesen szokta fogadni, ha ezzel a finomsággal várják őket. Alább ráadásul egy olyan túrós pogit mutatunk be, amelynek elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és még gyors is!

Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt

40 dkg vaj

25 dkg cheddar sajt

25 dkg túró

25 g élesztő

3 db tojás (egy a tészta elkészítéséhez, egy a hajtogatáshoz, a harmadik a tetejére lesz)

2 teáskanál só

Szezámmag a tetejére

Elkészítés:

1. Tegyük a lisztet egy nagyobbacska tálba, adjuk hozzá a felkockázott vajat, és morzsoljuk egybe őket.

2. Adjuk hozzá a túrót, reszelt sajtot, az egy tojást, az elmorzsolt élesztőt és a sót, és gyúrjuk össze az egészet.

3. Formázzunk belőle kis labdát, csomagoljuk fóliába, majd tegyük a hűtőbe 20-30 percre.

4. Ha eleget pihent a tészta a hűtőben, nyújtsuk ki lisztezett felületen, kenjük meg az egyik felét tojással, majd hajtsuk félbe. Tegyünk hasonlóképpen még egyszer.

5. Nyújtsuk ki ismét nagyjából ujjnyi vastagságúra a tésztát, és szaggassunk belőle korongokat. Ezeket tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a tetejüket tojással, és szórjunk rájuk szezámmagot.

6. Miután hagytuk pihenni kb. negyed órát, 190 fokra előmelegített sütőben süssük a pogácsákat 20-25 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

Diós Anita

2018. március