A túró az egyik legősibb és egyben legkedveltebb desszert alapanyag, ami nem is csoda, hiszen elkészülte után, szinte minden további hőkezelése, legyen az főzés, vagy sütés, csak még finomabbá teszi a belőle készült finomságokat. Nem kivétel ez alól a sokak számára ismert és szívesen fogyasztott túrógombóc sem!
Túrógombócok
hirdetés
Hozzávalók:
1/2 kg túró
3 evőkanál búzadara
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csipet só
250 g tejföl + 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A túrót, a búzadarát, a 2 evőkanál cukrot és egy kis sót egy tálba tesszük, majd ráütjük a két tojást és egy villával alaposan összedolgozzuk. Ha kellően összeállt a massza, tenyérrel gombócokat formálunk belőle, majd kifőzzük őket. Ez kb. 5 percet vesz igénybe, akkor készek, amikor feljönnek a víz tetejére (utána még 1 percet hagyhatjuk őket és már ki is szedhetők).
hirdetés
Amíg a gombócok főnek, addig a tejfölt keverjük el az evőkanálnyi cukorral. Tálaláskor a túrógombócok tetejére halmozzunk rá a tejfölt, s már kész is ez az egyszerű és finom édesség.
Túrógombóc tejföllel
hirdetés
A könnyebb elkészíthetőség érdekében, vagy akár pusztán csak a kedvcsináló látvány kedvéért, szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!
Tipp:
Tejföl helyett használhatunk például különféle (vanília, banán, csokoládé) pudingokat is.