Túrógombóc

A túró az egyik legősibb és egyben legkedveltebb desszert alapanyag, ami nem is csoda, hiszen elkészülte után, szinte minden további hőkezelése, legyen az főzés, vagy sütés, csak még finomabbá teszi a belőle készült finomságokat. Nem kivétel ez alól a sokak számára ismert és szívesen fogyasztott túrógombóc sem!

Túrógombócok

Túrógombócok

hirdetés

Hozzávalók:

1/2 kg túró

3 evőkanál búzadara

2 tojás

2 evőkanál cukor

1 csipet só

250 g tejföl + 1 evőkanál cukor

Elkészítése:

A túrót, a búzadarát, a 2 evőkanál cukrot és egy kis sót egy tálba tesszük, majd ráütjük a két tojást és egy villával alaposan összedolgozzuk. Ha kellően összeállt a massza, tenyérrel gombócokat formálunk belőle, majd kifőzzük őket. Ez kb. 5 percet vesz igénybe, akkor készek, amikor feljönnek a víz tetejére (utána még 1 percet hagyhatjuk őket és már ki is szedhetők).

hirdetés

Amíg a gombócok főnek, addig a tejfölt keverjük el az evőkanálnyi cukorral. Tálaláskor a túrógombócok tetejére halmozzunk rá a tejfölt, s már kész is ez az egyszerű és finom édesség.

Túrógombóc tejföllel

Túrógombóc tejföllel

hirdetés

A könnyebb elkészíthetőség érdekében, vagy akár pusztán csak a kedvcsináló látvány kedvéért, szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!

Tipp:

Tejföl helyett használhatunk például különféle (vanília, banán, csokoládé) pudingokat is.

Jó étvágyat kívánunk!

2013. november