HIRDETÉS

Töltött tojás

A töltött tojások igazán kedvelt csemegének számítanak húsvétkor és különböző baráti, családi, munkahelyi összejöveteleken egyaránt, a legnépszerűbb pedig mind közül a kaszinótojás, amely nemcsak látványos, de kellemesen krémes állagú is egyben.

Töltött tojás

Töltött tojás (Forrás: Wikipedia.org)

Alább kiderül, hogyan készül a két talán legnépszerűbb változata ennek a fogásnak – nevezetesen, a vajas-szardellás, illetve a majonézes-mustáros. Mindkét változat esetében érdemes lehet kevésbé friss, de természetesen még fogyasztható tojásokat használni, hiszen ezeket sokkal könnyebben meg lehet pucolni.

Hozzávalók a vajas-szardellás kaszinótojáshoz:

10 db tojás (keményre főzve)

100 gramm vaj

20 db szardellatekercs

1 evőkanál tejföl

1 evőkanál mustár

Só, fehér bors, ízlés szerint

Elkészítés:

1. Miután keményre főztük, és hagytuk egészen lehűlni a tojásokat, hámozzuk meg, és vágjuk ketté őket.

2. A kivett tojássárgákat törjük pépesre egy villával, majd dolgozzuk egybe a mustárral, vajjal, tejföllel, borssal és a sóval.

3. Ezt a masszát töltsük egy habzsákba, ha van otthon, ha nincs, akár egy kanállal is visszatölthetjük a kettévágott fehérjékbe.

4. Végezetül helyezzünk egy-egy szardellatekercset az elkészült tojásokra.

Hozzávalók a majonézes-mustáros kaszinótojáshoz:

10 db tojás (keményre főzve)

2 evőkanál majonéz

1 evőkanál mustár

1,5 dl tejföl

Petrezselyem, cukor, só, fehér bors, ízlés szerint

Elkészítés:

1. Miután keményre főztük, és hagytuk egészen lehűlni a tojásokat, hámozzuk meg, és vágjuk ketté őket. Vegyük ki belőlük a tojássárgákat.

2. Keverjük össze egy kisebb tálban a tejfölt, a mustárt a majonézt, majd ízlés szerint apróra vágott petrezselyemmel, kevés cukorral, sóval, fehér borssal ízesítsük.

3. Töltsük a masszát habzsákba, vagy ennek híján kanalazzuk a tojássárgák helyébe.

Diós Anita

2018. március