Tökös-ropogós kacsasült
Az ősz beálltával, a szüret egyik legnagyobb ajándéka is újra terítékre kerül, a sülttök, mely nem csak csemegeként, de köretként is megállja a helyét! S, ha ehhez még egy olyan ropogós finomságot is hozzáadunk, mint a kacsasült...
Szalámis kalapos
HIRDETÉS
Hozzávalók:
4 pecsenyekacsa comb
4 pecsenyekacsa mell
1 közepes sütőtök
4-8 szem krumpli
Néhány gerezd fokhagyma
Kacsazsír vagy olaj
Méz
Fűszerek (ízlés szerint)
Só
Elkészítése:
A fokhagymát megpucoljuk, megtörjük, majd egy kevés vízzel és kacsazsírral/olajjal elegyítve páclevet készítünk belőle, mellyel aztán néhány órára bepácoljuk a kacsa részeket. A tököt feldaraboljuk, majd mézzel átkenjük a darabok belső részének tetejét, hogy ropogósabbra süljenek és ízesebbek legyenk. A burgonyát mossuk meg, de ne fosszuk meg a héjától.
HIRDETÉS
Egy magas szélű tepsibe helyezzük a kacsa részeket, majd ízlés szerint fűszerezzük és sózzuk őket. Külön tepsibe rakjuk a sütőtök darabokat és a héjas, egész krumplikat, majd előmelegített sütőben együtt süssük ropogósra őket.
Tipp:
Sütés közben időnként locsolgassuk meg a kacsa részeket a tepsiben kisülő zsírjukkal, így belül még puhábbra, kívül még ropogósabbra sülnek!!
Tipp:
A megsült tökdarabok húsát kikanalazhatjuk és különféle fűszerekkel keverve (vagy akár csak magába, egy kis kacsazsírral krémesítve) tökpüréként is tálalhatjuk.!
Tipp:
A kisülő kacsazsírral a héjában sült krumplikat is meglocsolgathatjuk sütés közben, így azok még ízletesebbek lesznek.!
Tipp:
A sót és a fűszereket a páclébe is rakhatjuk.!
Jó étvágyat kívánunk!
2012. december