Tojásleves
A tojásleves mondhatni az egyik legegyszerűbben és legváltozatosabban elkészíthető, ugyanakkor közkedvelt és ízletes finomság, melyet szinte mindenki szívesen fogyaszt. Mindezek ellenére mostanában mégis kissé visszaszorult levesféleség, feltehetőleg a sok, kulinárisan nagyobb élvezeti értékkel rendelkező étel miatt.
Tojásleves
Az alábbi a valaha létező legegyszerűbb recept, mely gyakorlatilag annyi idő alatt készíthető el, mint egy bögrés leves!
hirdetés
Hozzávalók:
3 tojás
Só, pirospaprika (esetleg aki szereti, borsot is tehet bele)
2 csepp ecet
Fél liter víz
Elkészítése:
Egy lábasba beletesszük a vizet, sót, pirospaprikát (borsot) és ecetet, majd felforraljuk. Ez alatt felverjük a három tojást (de persze lehet egész tojásokat is beleütni), majd a felforrt vízbe csurgatjuk őket.
hirdetés
Hagyjuk megrottyanni és már kész is. Krutonnal, pirított kenyérrel, levesgyöngyel tálaljuk.
Levesgyöngy készítése:
Hozzávalók:
Liszt
Só
Víz
hirdetés
Elkészítése:
Keverjük össze a fenti hozzávalókat, míg nem egy nokedli szerű tésztát nem kapunk, majd nokedliszaggatóval forró olajba szaggassuk, és pirítsuk meg (ez mindössze pár pillanatot igényel). Ízesíthetjük snidlinggel, fokhagymával, sajttal.
Jó étvágyat kívánunk!
2013. december