hirdetés

Tini bőrápolás: 10 tedd és ne tedd a ragyogó bőrért

A bőr ápolása minden életszakaszban nagyon fontos, ám tinédzser korban kiemelt figyelmet igényel, hiszen az ekkor elkövetett hibák egy életen át velünk maradhatnak, mint például hegek, rosszul elvégzett bőrápolási rutin, nem megfelelő termékek használata. A tizenévesek a hormonális hatások miatt gyakran szenvednek bőrproblémáktól, mint a zsíros, pattanásos, vagy éppen a túl száraz, repedezett bőr és még sorolhatnánk. Sok esetben erről nem szeretnek beszélni, vagy lusták egy mindennapi tisztító, ápoló rutint kialakítani, ami hosszú távú bajokhoz vezethet. Ám elég megfogadni néhány egyszerű tanácsot ahhoz, hogy jelentősen javítsunk a helyzeten, vagy akár elérjük azt, hogy bőrünk ragyogóvá váljon.

Tini lány

Forrás: pixabay.com; Fotó: Inactive account – ID 1426260; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free to use under the Pixabay license; No attribution required); Licenc Link: https://pixabay.com/service/terms/; Link: https://pixabay.com/photos/girl-senior-pictures-947754/

A K-beauty a koreai bőrápolási hagyományokon alapszik, melynek lényege, hogy a fiatalok már gyermekként megtanulják a hidratálás, hámlasztás, tisztítás, valamint a fényvédelem fontosságát. Ezért is van az, hogy ezek a termékek - melyeket ezen az oldalon is beszerezhetsz - kiemelten, mégis gyengéden segítik a felsorolt folyamatok hatékonyságát.

Íme, a 10 legjobb bőrápolási tanács

Naponta kétszer moss arcot

A reggeli arcmosás segít megszabadulni az éjszaka során felhalmozódott baktériumoktól, zsíroktól, még az esti arcmosással a napi kosz, por, smink távolítható el alaposan. Soha ne hagyjuk ki a smink eltávolítását, mert a bőr nem tud jól működni miatta.

Mosás után hidratálás

Válassz olyan hidratáló arckrémet, amely bőrtípusodnak megfelelő és tartalmaz fényvédőt is, így azzal később már nem kell bíbelődni.

Mélytisztítás

Hetente egyszer próbálj nagyobb hangsúlyt fektetni bőröd megtisztítására. Miután alaposan megmostad használj maszkot, gélt, pakolást.

Tartsd a sminkecseteket tisztán

A sminkecsetek, párnák könnyen melegágyaivá válhatnak a baktériumoknak, mindennapi használat során pedig szuperül összegyűjtik az arcról a szennyeződéseket. Gyakori használatuk mellett legalább 3 naponta mosd ki őket alaposan.

Igyál vizet

A vízivás nagyon fontos testünk megfelelő működése érdekében. Ez természetesen bőrünkre is igaz. A hidratálás nélkülözhetetlenségét nem lehet elégszer hangsúlyozni.

5 dolog, amit pedig NE tegyél semmiképpen

Ne piszkáld

Bármilyen csúnya, idegesítő, ne nyomkodd, kapard, dörzsöld a gyulladt, felgyűlt területeket, pattanásokat. Ha mégis nagyon sárga volt és óvatosan egy csipesz segítségével - nem nyomkodva - kitisztítottad, mindenképp moss utána kezet/arcot.

Ne egyél egészségtelen ételeket

A gyorskaják, zsíros, ultrafeldolgozott ételek elősegítik a problémás bőr kialakulását. Javíts az étrendeden bőröd tisztulása érdekében.

Dobd ki a régi sminkeket

Sokszor megveszünk egy drága sminket, de felét sem használjuk el a szavatossági idő előtt - tipikus példa erre a pirosítók, szemhéjpúderek. Azonban ha lejárt szavatosságú terméket használunk ugyanúgy ártunk vele, mintha romlott ételt ennénk.

Ne használj bőrtípusodnak nem megfelelő terméket

Nemcsak krémek, lemosok, de sminktermékek, fényvédők esetében is fontos, hogy olyat válasszunk, ami bőrtípusunknak megfelelő, hiszen zsíros bőrre egy olajos alapozót használni nem éppen jó választás.

Ne csapongj a termékek között

Természetesen a puding próbája az evés, így nem is tudjuk meg addig, hogy használ-e egy termék, amíg saját bőrünkön nem tapasztaljuk, azonban, hogy ezt valóban eldönthessük, legtöbb esetben legalább egy hónapig, rendszeresen kell használnunk az adott készítményt, s amennyiben ezek után sem látunk javulást, váltsunk egy másikra.

SNK

Szponzorált tartalom

2023. április 4.