Természetes módszerekkel a felfázás ellen

Hűvösebb időben az ember, még ha jobban is odafigyel a réteges öltözködésre és arra, hogy ne üljön le bárhová, akaratlanul is felfázhat akár éjszaka, akár egy buli alkalmával, vagy egy hidegebb, alulfűtött toalett használatakor is.

Természetes módszerekkel a felfázás ellen

hirdetés

Ilyen esetekben ildomos elsőként otthoni varázsszereinket kipróbálni, s nem rögtön antibiotikumos kúrát tartani, hiszen az további felületeket szabadíthat fel az enyhébb időben támadó egyéb vírusok számára.

De mihez is nyúljunk először, amivel kárt biztosan nem, de annál valószínűbben gyógyulást okozhatunk.

hirdetés

Ilyenkor az első teendőnk, hogy figyeljünk a napi minimum 2 liter folyadékbevitelre, hogy a felszaporodott baktériumokat minél gyorsabban kimossuk a szervezetből. Igyunk tőzegáfonya, csalán, vagy cickafark teát, ha ezekből éppen nem tartunk otthon, egyszerűbb megoldás lehet a langyos vízbe kevert méz, fahéj és citromlé egyvelege is. Gyulladás esetén medveszőlőlevél tea ajánlott.

Ne számítsunk hirtelen eredményre, hiszen ahhoz, hogy hosszú távon megszabaduljunk a húgyúti panaszoktól, amik könnyen krónikussá is válhatnak, bizony idő és elszántság kell. Mindenképpen adjunk külső segítséget testünknek a gyógyuláshoz forró sós fürdő ülőformájában, s próbáljuk meg folyamatosan melegen tartani csípőnket és medencénket.

hirdetés

Ebben az időszakban a tejtermékek és tojás fogyasztása nem ajánlott, mert lassítják a baktériumok kipucolódását a szervezetből.

Ha a vizelet zavarossá, véressé válna mindenképpen keressük fel orvosunkat a problémával.

2014. február