Tavaszi óraátállítás - 2014

Hamarosan újra át kell állítanunk óráinkat a nyári időszámításra, hivatalosan, 2014. március 30-án, hajnali 2 órakor egy órával előre, azaz 3 órára, így, bár hétfőtől 1 órával korábban kell felkelnünk, legalább mindez a hosszabb nappalokat és a tartósan kellemesebb időt jelzi.

Tavaszi óraátállítás - 2014

hirdetés

Magyarországon ezzel, igazodva az Európai Unióhoz, március utolsó vasárnapjától, október utolsó vasárnapjáig tart majd a nyári időszámítás, melynek egyik nagy előnye lehet, hogy a nyári, tikkasztó hőség idején legalább a korai, hűvösebb órákban mehetünk majd munkahelyünkre, vagy éppen ügyeinket intézni, csökkentve ezzel a túlhevülés és a meleg miatti rosszullét kockázatát.

hirdetés

További jó hír szervezetünknek, hogy ezzel az általános ébren töltött óráink jobban egybeesnek majd a természetes nappali fény óráival, így bioritmusunk is kellemesebb közérzetet biztosíthat számunkra, arról már nem is szólva, hogy a villanyszámlánk is alacsonyabb lehet, így kímélve pénztárcánkat, hiszen ezzel évente 1 napnyi villamos energiát spórol meg az ország.

2014. március