Tavaszi Olívaolajos saláta tál
A tavasz sok új zöldséggel örvendezteti meg az embert, így szinte hívogat minden, hogy készítsünk egy finom és vitamindús salátát, a friss, ropogós alapanyagokból. Íme, egy verzió!
Tavaszi Olívaolajos saláta tál
hirdetés
Hozzávalók:
Fél fejes saláta
Kb. 20 darab rukkola levél
1 közepes fej lilahagyma
1 db kígyóuborka
2 db paradicsom
Olívaolaj
Só, Bors, Rozmaring, Bazsalikom, Oregánó
Hozzávalók
Elkészítése:
A fejes salátát és a rukkola leveleket feldaraboljuk, majd a hagymát, az uborkát és a paradicsomot kockákra vágjuk. Ezt követően meglocsoljuk olívaolajjal a hozzávalókat és tetszés szerint fűszerezzük.
hirdetés
Végezetül az egészet jól összekeverjük. Főként sült húsokhoz és fasírtfélékhez ajánljuk, de magában is kiváló és egészséges csemege!
Tipp:
Ha az elkészítést követően egy negyedórányit állni hagyjuk, jobban összeérnek benne az ízek.
Jó étvágyat kívánunk!
K.O.
2012. május
hirdetés